33. kolo
25.04.2018 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SM Caen - Toulouse FC 0:0

Dohrávka třiatřicátého kola mezi Caen a Toulouse dopadla zřejmě spravedlivou remízou. Oba celky tak případným vítězstvím neudělaly zásadní krok k záchraně, ale své pozice, slušně vzdálené od sestupového pásma, alespoň dobře pojistily. Domácí zůstali na své patnácté příčce, hosté se o jednu dopředu přece jenom posunuli a jsou šestnáctí.

V šesti uplynulých případech duely těchto dvou soupeřů nikdy nedospěly ke konečné plichtě. Teď každopádně konečný rezultát nemůžou brát vyloženě jako ztrátový. Zatímco Caen je od barážového osmnáctého místa vzdálené na rozdíl osmi bodů, Toulouse disponuje pětibodovým náskokem. V závěru sezóny mají zkrátka vše ve vlastních rukou.

Do první vážnější šance se propracovali díky standardní situaci domácí. V 15. minutě hlavou lízl balón Djiku, natěsno bráněný obráncem Amianem, na zadní tyči se ještě snažil dorážet nabíhající si Da Silva, jenže míč prostě nezachytil. Na druhé straně se až ve 33. minutě osmělil Gradel, nicméně svůj pokus nasměroval jen do rukavic gólmana Vercoutreho.

Bylo vidět, že ani jedno z mužstev nechce udělat především žádnou chybu. Stejně jako první půle i ta druha nabídla v podstatě jen pár brankových možností, jinak se jednalo spíše o takové fotbalové šachy. Přesto nemuselo zůstat u bezbrankového skóre ještě do přestávky, to by však hostující Delort po rohovém kopu nesměl ve 40. minutě hlavičkovat vedle.

Po hodině hry měl TFC k dispozici přímý volný kop z velmi slušné pozice, a i když Imbula dokázal obstřelit zeď, jeho střela neměla potřebnou razanci, aby výrazněji ohrozila Vercoutreho. V 75. minutě se ještě snažil skórovat Gradel po pasu od Delorta, avšak z krkolomné pozice nedokázal zamířit do prostoru mezi třemi tyčemi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele