38. kolo
19.05.2018 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SM Caen - Paris Saint-Germain 0:0

Mistrovské PSG nedokázalo odčinit domácí porážku od Rennes a v Normandii s Caen jenom remizovalo 0:0. Pro domácí má bod cenu zlata, protože znamená konečnou záchranu.

Caen bylo před tímto kolem v nezáviděníhodné situaci, potřebovalo totiž nutně bodovat, ale proti sobě mělo nejtěžšího možného soupeře Paris SG. Na druhou stranu trenér Unai Emery nasadil méně vytěžované hráče a v základu chybělo kompletní útočné trio Neymar - Mbapé - Cavani.

Domácí začali nebojácně, ale na víc, než nepříjemný centr Mbengueho do spojnice se nezmohli. PSG mělo první šanci po čtvrthodině hry, Meunierovu pobídku nevyužil Nkunku, dobrý zákrok si připsal Samba. Caen vědělo, že by i bod mohl na záchranu stačit, proto se nehrnulo bezhlavě do útoku a vyčkávalo na chybu soupeře. Taktika jednoznačně dominovala prvnímu a následně také druhému poločasu.

A je to logické, protože výsledky z ostatních stadionů nahrávaly do karet domácímu Caen. Druhý poločas nenabídl žádnou větší šanci Pařížanů. Jediný světlejší okamžik zaznamenal Rodelin, ale Aréola schoval balón do rukavic. Výsledek 0:0 se už nezměnil a zejména domácí fanoušky to vůbec nemuselo mrzet. Jejich tým si zajistil záchranu a i v příštím ročníku ho budeme vídat mezi francouzskou elitou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Potřebuje Caen bod? Co rozhoduje?Jestli ano, PSG se nebude bránit.

Reagovat
smazaný uživatel

Šikovní kucí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele