22. kolo
19.01.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

SM Caen - Olympique Marseille 0:2

Marseille potvrdila, že v daleké Normandii se jí daří už dvě desetiletí, naposledy tam totiž prohrála v roce 1997. Už čtyřikrát v řadě před tímto duelem zvítězila, třikrát za sebou udržela čisté konto a z půdy Caen uzmula zasloužené tři body. Alespoň na chvilku se tak vecpala na druhou pozici, o kterou vehementně bojuje s Monacem a Lyonem.

Svěřenci Rudiho Garcíy jasně oběma svým sokům naznačují, že se hodlají o pozici vicemistra poprat se vší parádou a určitě chtějí přímo proklouznout do Ligy mistrů pro příští sezónu. Ne že by především v první půli předvedli úplně oslnivý výkon, ve druhém ale přišlo na řadu přece jenom zlepšení, a končený úspěch se ve finále dostavil.

Hosté nicméně mohli prohrávat už po devatenácti minutách hry, Santinimu se totiž z blízkosti podařilo rozvlnit síť po centru od Delaplaceho, každopádně jeho trefa nebyla uznána kvůli ofsajdu. O sedm minut později se Marseille dožadovala nařízení pokutového kopu, Bessat totiž ve vápně vrazil do Thauvina, sudí Letexier ale na bílý puntík neukázal.

Ve 34. minutě byl OM asi nejblíže vstřelené branky v rámci prvního dějství. Lopez přenechal míč Payetovi, ten ho následně poslal na hranici brankového území, kam si naběhl N'Jie, jenže jeho hlavička skončila pouze nad bránou. V nastavení mohl Caen naopak poslat do vedení Sankoh, avšak jeho pokus stačil zlikvidovat brankář Mandanda.

Jinak však domácí směrem dopředu hrozili jen sporadicky. Opravdu ne nadarmo disponují vůbec nejhorším útokem celé soutěže. A v 55. minutě SMC poprvé inkasoval. Bessat v šestnáctce kopl nešikovně do Sarra, Letexier musel zapískat penaltu, a exekutor Payet poslal svou střelu zkušeně do protipohybu gólmana Vercoutreho.

Les Phocéens se snažili najít cestičku za co nejrychlejším pojištěním náskoku, v 62. minutě však ještě neuspěl N'Jie, jenž z vyložené pozice napálil jen Vercoutreho. V 74. minutě se již ale přece své odměny dočkali. Prvotní střelu Thauvina ještě zablokoval stoper Djiku, druhý pokus však skončil přesně u tyčky. Vercoutre se po balónu jen marně natahoval.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele