16. kolo
03.12.2017 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SM Caen - Olympique Lyon 1:2

Olympique Lyon v týdnu nestačil na Lille, nicméně Caen na jeho hřišti přehrál stejným poměrem. Díky tomu je jisté, že po šestnácti odehraných kolech zůstane na medailových příčkách.

Les Gones se prosadili už díky první velké příležitosti. Jak Mariano Díaz, tak Memphis Depay chtěli oba na úrovni penaltového puntíku uklidit míč do sítě. Jenže si jaksi překáželi, a tak se smál až ten třetí v zadu, což byl v tomto případě Maxwel Cornet, který přízemní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:1.

V prvním poločase rozhodně bylo na Stade Michel d’Ornano na co se dívat. Další šance si vytvořili Nabil Fekir a Mariano, který zatím vcelku spolehlivě nahrazuje Alexandre Lacazetta. Ale o tom až ve druhém poločase. Také Caen mělo dobrou příležitost. Zamýšlený centr Adamy M’Bengueho se z levé strany nakonec snesl na tyč překvapeného Anthonyho Lopese.

Alexander Djiku pak hlavičkoval mimo a Ivan Santini sice dostal kulatý předmět do brány, nicméně protože stál v ofsajdu, bylo to stále 0:1. Skóre se znovu měnilo až v 54. minutě. Ronny Rodelin si před vlastní šestnáctkou pořádně naběhnul, takže Depay trochu se štěstím dostal balon k Marianovi, jenž z hranice velkého čtverce vystřihnul parádní volej, jenž se ukázal být pro Rémyho Vercoutreho nechytatelným - 0:2.

Pro bývalého hráče Realu Madrid to byla dvanáctá trefa v probíhajícím ročníku. Caen se rozhodně nechtělo jen tak vzdát, což vyústilo ve skutečnost, že Rodelin málem napravil své zmíněné zaváhání, jaké vedlo ke druhému lyonskému gólu. Jeho střela se však zastavila o tyč. Santiniho následně vychytal Lopes.

Garandeho skvadra se vytouženého zásahu přeci jen dočkala. Byl to právě osmadvacetiletý rodák z chorvatského Zadaru Ivan Santini, kdo si v pokutovém území povodil dva obránce, aby snížil přízemní střelou na bližší tyč - 1:2. Jenže to už běžela devadesátá minuta, takže na vyrovnání nedošlo. Caen může akorát těšit, že na rozdíl od Nice, AS Saint-Étienne a Troyes neinkasovalo od Lyonu "bůra".

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hele book, něco mě vysvětli. 14. kolo Nice -Lyon 3,04-3,51-2,43. 16. kolo Caen - Lyon 4,22-3,6-1,9????Podotýkám , že nejsu včerejší a mužeš používat i složitější výrazivo-integrál atd.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele