7. kolo
24.09.2017 17:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Racing Strasbourg - FC Nantes 1:2

Nantes nejtěsnějším možným rozdílem porazilo Racing Strasbourg. Třetí výhra v řadě posouvá Ranieriho svěřence na dohled pohárovým příčkám. Domácí naopak zůstanou v sestupovém pásmu.

To nepodstatnější se na Stade de la Meinau odehrálo ještě během úvodní třetiny zápasu. V 10. minutě centroval z pravé strany na hranici malého vápna Jonas Martin. Balon si vyčíhal Nuno Da Costa Joia, jenž předskočil svého strážce Chidozieho Awaziema a hlavou překonal rumunského gólmana Cipriena Tatarusana - 1:0.

Za tři minuty domácí neodvrátili hrozící nebezpečí. Míč doputoval mimo šestnáctku k Nicolasi Pallaisovi, který předvedl, že je na hřišti od něčeho jiného, než od střílení branek. Z jeho střely se totiž vyklubala dokonalá přihrávka pro Adriena Thomassona. Ten se s míčem otočil a plachtícímu Kamarovi nedal šanci - 1:1.

Oba celky hrály dále aktivně a chtěli dát gól. Povedlo se to však až Leo Duboisovi ve 24. minutě. Benjamin Corgnet zase po rohovém kopu nepřesvědčivě uklízel vlastní šestnáctku. Šlo v podstatě o hodně podobnou situaci, jaká vedla k brance deset minut předtím. Akorát s tím rozdílem, že Dubois si balon zpracoval a z nějakých pětatřiceti metrů famózním způsobem vymetl levý horní roh branky - 1:2.

Obrat byl tedy dokonán, ale stále chybělo do konce pětašedesát minut. Strasbourg působil hodně zaskočeným dojmem, avšak šance měl, zvláště díky standardním situacím, které vyvolaly v pokutovém území Les Canaris skoro vždy zmatek. Préjuce Nakoulma mohl v 70. minutě zřejmě definitivně rozhodnout, ale nezadařilo se.

Během závěrečné čtvrthodinky napočítali statistici Racingu patnáct střel! Tatarusanu se však zdál být nepřekonatelný. Až v samotném závěru za něj po střele Dimitriho Liénarda musel zaskočit David Alcibiade. Nantes však těsnou výhru uhájili a těší se na Mety. RCS se porvou o body na hřišti Dijonu, kterému to zatím taky nejde podle představ.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele