31. kolo
01.04.2018 17:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Racing Strasbourg - FC Metz 2:2

Čtyři branky, dvě vyloučení, ale žádný vítěz. Taková byla bilance důležitého utkání, ve kterém se střetly sestupem ohrožené kluby Racing Strasbourg a FC Mety. Osud druhého jmenovaného zdá se býti pomalu zpečetěn, i když samozřejmě matematická šance na udržení pořád existuje.

První se na Stade de la Meinau k radosti ochozů prosadili domácí. Eiji Kawashima sice ještě první střelu vytáhnul, na dorážku Stéphana Bahokena už byl ale krátký - 1:0. Vedení však trvalo pouhých šest minut. Pak ve vlastním vápně zahrál rukou Bakary Koné a rozhodčí Ruddy Buquet ukázal na značku pokutového kopu.

Exekuce se za mohutného pískotu tribun ujal Emmanuel Riviére. S jeho ránou pod břevno nemohl Alexandre Oukidja dělat vůbec nic - 1:1. Do konce úvodního dějství to vypadalo, že hráči obou celků jsou se současným stavem spokojení. Skóre se tedy znovu měnilo až bezprostředně po začátku druhého poločasu.

Mathieu Dossevi málem sám sebe vyhnal až mimo hrací plochu. Přesto stihnul nacentrovat před bránu, kde stál zcela neobsazený Florent Mollet a svým volejem pod břevno strhnul misky vah na stranu Les Grenats - 1:2. Kvůli ostrému faulu se pak po druhé žluté musel pakovat ze hřiště Abdallah Ndour. Kvůli nesportovnímu chování jej za necelých patnáct minut napodobil Vahid Selimović.

Strasbourg tedy přečkal početní nevýhodu bez úhony. A jakmile se síly zase vyrovnaly, podruhé udeřil. V 79. minutě se po centru do vápna balon odrazil k Ernestu Sekovi, jenž ho následně nekompromisně napálil do Kawashimovy brány - 2:2. Po ročním půstu se třicetiletý obránce dočkal gólu, který navíc zajistil jeho týmu alespoň bod.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele