33. kolo
14.04.2018 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Racing Strasbourg - AS Saint-Étienne 0:1

ASSE pokračuje v krasojízdě. Soudržnost Gassetova týmu pocítil Strasbourg. Nejšťastnější musel být po závěrečném hvizdu střelec jediného gólu Mathieu Debuchy, neboť právě jeho vlastní branka v poslední minutě před týdnem zapříčinila, že Les Verts nezískali cenný skalp PSG.

Oba tradiční kluby se těší ve Francii velké popularitě, takže není divu, že jejich vzájemné střetnutí bylo hojně sledované. Diváci si ale užili všeho všudy sedm střel mezi tři tyče, přičemž ASSE předvedlo stoprocentní efektivitu. Během úvodního dějství se dokonce s výjimkou žluté karty pro Jérémyho Grimma neudálo na Stade de la Meinau prakticky nic zaznamenáníhodného.

Po změně stran to jako první zkusil Benjamin Corgnet. Svého bývalého spoluhráče Stéphana Ruffiera ovšem nepřekonal. Na brankáři Les Verts si v sedmasedmdesáté minutě vylámal zuby i Dimitri Liénard, který určitě mohl tuto situaci vyřešit lépe. Tím spíše, že umožnila hostům jít za pět minut do vedení.

Kévin Monnet-Paquet poslal z levé strany do šestnáctky přízemní centr. Romain Hamouma balon netrefil, což patrně nebyl záměr. Ale všechno za ním jistil Mathieu Debuchy, jeho volej sice nebyl z nejpřesvědčivějších, leč přesto skončil za gólmanovými zády - 0:1. Francouzský fotbalista podává po příchodu z Arsenalu dobré výkony, které by ho klidně mohli dostat v létě na světový šampionát do Ruska.

Pro AS Saint-Étienne zajistil celkově dvanáctou výhru a prodloužil sérii neporazitelnosti na úctyhodných jedenáct duelů v řadě. Něco podobného se klubu z regionu Rhone-Alpes nepodařilo od října 2014 do ledna roku následujícího. K dorovnání této šňůry postačí za týden neprohrát s Troyes. Strasbourg, který stále nemá setrvání v Ligue 1, zajíždí k důležitému klání na Stade de la Licorne v Amiens.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele