19. kolo
20.12.2017 20:50 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - SM Caen 3:1

Závěrečný zápas tohoto roku zvládl PSG přesně tak, jak potřeboval. Proti Caen opravdu neměl sebemenší potíže, urval před vánočními svátky povinné vítězství a udržel před svými nejbližšími pronásledovateli devítibodový náskok. Hezky své devatenáctileté narozeniny oslavil Kylian Mbappé, jenž si na své konto připsal jednu branku a jednu asistenci.

Domácí měli utkání plně pod svojí kontrolou a ve 21. minutě se ujali vedení. Mbappé, který se nechal obarvit na blond, se nejprve zbavil napravo Mbengueho, následně pláchl také Da Silvovi, přihrál na bližší tyčku sbíhajícímu si Cavanimu, který elegantní patičkou překonal brankáře Vercoutreho. Tohle byla opravdu parádní akce ze strany PSG.

Pařížský gólman Trapp, jenž dostal v závěrečném utkání tohoto roku přednost před jedničkou Aréolou, musel předvést své umění ve 24. minutě, protože zpoza vápna na něj napřáhl svou levačkou Rodelin, nicméně jeho pokus z halfvoleje vyrazil. Do přestávky naopak mohli náskok navýšit Cavani a Pastore, oba ale ztroskotali na Vercoutrem.

Zkraje druhého poločasu se snažil ještě vyrovnat Guilbert, nicméně na Trappa si nepřišel, a naopak na opačné straně v 57. minutě Pařížané svůj náskok navýšili. Vše začalo u Neymara nalevo, od něj se balón poté dostal k Lo Celsovi, který našel svým obloučkem na pokutové značce úplně volného Mbappého, a čerstvý blonďák v koncovce nezaváhal.

Devět minut před koncem zaznamenal Yuri svůj premiérový gól v pařížském dresu a pojistil náskok svého mužstva. Neymar mu přihrál na levou stranu, španělský bek, který obvykle nepatří do základní sestavy, přešel přes bránícího Sankoha, a tvrdou dělovkou po zemi zamířil podél marně se natahujícího Vercoutreho ke vzdálenější tyčce.

Jestli PSG může v tomto utkání něco mrzet, pak je to jistojistě moment z poslední minuty utkání. Rodelin totiž v pokutovém území nastřelil ruku navrátivšího se kapitána Thiaga Silvy a rozhodčí Abed ukázal na bílý puntík. K nařízené penaltě se pak postavil Santini, jenž upravil konečné skóre poměrně snadno, protože Trapp zůstal stát na své brankové čáře.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele