6. kolo
17.09.2017 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 2:0

PSG ve šlágru kola nezaváhalo a pošesté vyhrálo. Jenže žádný Neymar, Cavani či Mbappé - branky stříleli výhradně hráči Lyonu.

V Parku princů to byli hosté, kdo měl první šanci zápasu. Memphis Depay svou pumelicí pořádně vyprášil rukavice Alphonse Aréoly. Pak to zkoušel Mariano, který v dresu OL po přestupu z Realu Madrid předvádí velice dobré výkony a prozatím nechává zapomenout na Alexandre Lacazetta. Tentokrát však jeho přímý kop o kousek minul zařízení.

Anthony Lopes se poprvé zapotil až po dvaceti minutách hry. Neymarovy rohy bylo hodně nepříjemné a po jednom z nich neměl daleko ke gólu Mbappé. Před závěrem první půle nejprve Edinson Cavani orazítkoval vnější stranu tyče, a potom Lopes skvěle zakročil proti Neymarovi, kterého vyslal do příležitosti Mbappé.

V 50. minutě měl blizoučko ke gólu nový kapitán Lyonu Nabil Fekir. Aréola ovšem výborně vyrazil na rohový kop. Na druhé straně střílel z přímého kopu Neymar. Balon se vznesl nad zeď a rychle zase klesnul. Lyonská jednička se ale překonat nenechala. V 68. minutě hlavičkoval Lucas Tousart a Thiago Silva vyhlavičkovával jeho pokus z brankové čáry. Následnou dorážku poslal Tanguy Ndombele přímo na břevno.

Poté centroval Fekir a na Aréolu střílel Marcelo, který se už za šest minut stal prvním smolařem. V přemíře snahy si totiž srazil do vlastní sítě centr střídajícího Giovaniho Lo Celsa - 1:0. V 80. minutě byl faulován ve vápně Mbappé a kopala se penalta. Pořádný kopec smůly si při její exekuci vybral Cavani, neboť balon se od břevna odrazil zpět na Lopesova záda, a pak už brankář Les Gones stihnul zareagovat. Uruguayský sniper tedy pětadvacátý gól ze stejného počtu duelů v řadě nepřidal.

Přesto hosté ještě jednou inkasovali. V 86. minutě vyslal Neymar uličkou do sóla Mbappého. Muž v rukavicích sice jeho pokus kryl, ale dobíhající Jérémy Morel zapříčinil, že se míč stejně nakonec dostal do sítě - 2:0. PSG tedy o tři body utíká Monaku a před sebou má utkání s Montpellierem a Bordeaux. Na Olympique Lyon čekají Dijon a Angers.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

OL vládl v období před 10lety. To byli časy

PSG vládne v období součastném.

Paris tento zápas opanuje, ale přeji to OL

Tip: 1

Reagovat
smazaný uživatel

nepovidej... kdo by to byl rekl kdyz je na PSG kurz 1,16

Reagovat
Langi

tak kurs byl podhodnocený, jak kdyby hrála Barcelona s Eibarem a takový kvalitativní rozdíl mezi těma dvěma týmy fakt neni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele