23. kolo
27.01.2018 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Montpellier HSC 4:0

Jestli mohl někdo zastavit ofenzivní mašinu jménem PSG, pak Montpellier měl patřit ke žhavým kandidátům. Už na podzim s ním uhrál před vlastními fanoušky bezbrankovou remízu. Jenže teď vůbec nepotvrdil, že má nejlepší obranu Ligue 1. Inkasoval celkem čtyřikrát a jasnému favoritovi tohoto duelu nekladl příliš velký odpor.

Stačilo jen jedenáct minut, aby si Edinson Cavani započítal celkově svůj 157. gól v dresu PSG, osamostatnil se v tomto ohledu od Zlatana Ibrahimovice a stal se tak klubovým rekordmanem v počtu vstřelených branek. V tomhle utkání se mimochodem ještě dvakrát trefil Neymar a jeden přesný zásah si také připsal Ángel Di María.

Domácí se tentokráte nemohli spolehnout na služby forvarda Kyliana Mbappého, avšak k dispozici byl již Neymar, jenž měl prsty hned v úvodní brance tohoto střetnutí. Přebral dlouhý pas od Thiaga Silvy, následně v pokutovém území uvolnil Rabiota, ten pak svou přihrávkou našel nabíhajícího si Cavaniho, který z blízkosti neměl problém skórovat.

Pět minut před obrátkou Pařížané svůj náskok navýšili. Draxler vystřelil zpoza vápna, právě v něm trefil ruku obránce Pedra Mendese, a kopala se penalta. K té se postavil Neymar, jenž zkušeně počkal, kam brankář Lecomte skočí, a zamířil na opačnou stranu. Mimochodem to byl pro PSG jubilejní 2000. gól zaznamenaný v Parku princů.

Svěřenci trenéra Unaie Emeryho ve druhém dějství hlídali pohodlný náskok. A dvacet minut před koncem ho ještě navýšili. Meunier z pravé strany poslal z první přihrávku do středu pole a nabíhající si Di María levačkou usměrnil balón přesně k tyči. Osm minut před koncem se poté trefil podruhé Neymar, a to po úchvatné akci s Cavanim a Di Maríou.

Brazilec mimochodem letos zaznamenal už sedmnáct ligových branek a jedenáct asistencí. Žádný jiný hráč se napříč top pěti soutěžemi k takovému číslu nedostal. Jinak co se Montpellieru týče, v útoku značně tápal, a protože postrádal své obvyklé dva základní články obrany Rubena Aguilara a Jéromeho Roussillona, nedařilo se mu ani v defenzívě.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele