17. kolo
09.12.2017 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Lille OSC 3:1

Vysoce favorizované PSG splnilo úlohu favorita proti Lille i bez své brazilské hvězdy Neymara a zachraňující se Lille přehrálo po výsledku 3:1. Napravilo tak předchozí nečekané zaváhání ve Štrasburku (1:2) i v Lize mistrů v Berlíně s místním Bayernem (1:3). Nejvyšší francouzské lize tak stále vévodí se čtyřiačtyřiceti body a před druhým Lyonem má náskok devíti bodů. OSC je naopak na sestupovém osmnáctém místě s osmnácti body.

Necelá půlhodina byla z obou stran opatrná, poté se z ničeho nic dostal do vedení pařížský výběr. Javier Pastore našel svou přihrávkou na pravém křídle Kyliana Mbappého, který pak vyslal milimetrový pas na hranici brankového území a osamocený Ángel Di María zamířil hlavou přímo pod horní tyčku. Ihned na to velmi špatně rozehrál hostující brankář Maignan a toho mohl využít aktivní Mbappé, jenž po průniku přes dva protihráče mířil vedle bližší tyče.

Poté se až do konce úvodního dějství nic nestalo, čtyři minuty po změně stran zvýšil vedení jasného favorita osmadvacetiletý Pastore. Po hezké spoluprací Cavaniho s Di Maríou se ocitl na pravé straně pokutového území právě osamocený Pastore a svou razantní střelu z dvanácti metrů umístil pod břevno nad bezmocného Maignana. Po hodině hry se řítil sám na strážce Lille opět Pastore a byl udeřen rukou, ale rozhodčí Hamel pokutový kop nenařídil.

Zhruba dvacet minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Mbappé, jenž se uvolnil na levé straně a pak trefil bližší tyč. Domácí gólman Aréola poprvé zasahoval až v 78. minutě, po střele z hranice pokutového území od střídajícího Anwara El Ghaziho schoval balón ve svých rukavicích. Lille ještě zdramatizovalo sobotní duel v 86. minutě, kdy odvážný průnik jiného střídajícího hráče Soumarého se odrazil právě k El Ghazimu a ten si věděl rady.

Na pravém křídle zachoval chladnou hlavu a tvrdým pokusem se trefil ke vzdálenější tyči. Ve zbývajícím průběhu začali hosté riskovat a PSG toho nakonec využilo. Nejprve v 89. minutě si na hranici šestnáctky přendal míč na levačku Cavani a jeho bombu odvrátil Maignan na rohový kop. Následně byl stejný hráč v dobré pozici na poslední chvíli zablokován, avšak ve čtvrté nastavené minutě po odvráceném rohovém kopu utekl všem Mbappé, ustál faul soupeře a zamířil do prázdné branky. Maignan byl daleko od své svatyně, neboť se účastnil poslední šance svého týmu na vyrovnání.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele