8. kolo
30.09.2017 17:00 CET
6 : 2
(5:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain opět naděloval a schytalo to Bordeaux.

Jestli si Bordeaux myslelo, že dokáže rozjetý válec jménem Paris Saint-Germain zastavit, hrubě se mýlilo. Hvězdní Pařížané si po Bayernu smlsli i na Bordeaux, které doslova zdemolovali šestibrankovým přídělem. Ofenzivní trojzubec Neymar, Cavani, Mbappé bylo opět k neudržení, prosadili se totiž všichni tři.

Trenér Unai Emery se rozhodl pro trochu pozměněnou základní jedenáctku, než tu, která vyběhla v Lize mistrů proti Bayernu. A tak pouze na lavičce začínali například Dani Alvés, Thiago Silva nebo znovu Ángel Di María. Na druhou stranu všechny ofenzivní hvězdy hrály a nedlouho po začátku hvizdu se začaly prosazovat.

V 6.minutě si postavil balón k volnému přímému kopu Neymar a po jeho zahrání se brankář Costil jen ohlédl. Naprosto precizní záležitost brazilské superhvězdy znamenala vedení PSG 1:0. A rychlá branka Pařížanů byla voda na jejich ofenzivní mlýn, protože za chvíli uvolnil Neymara Kimpempe, Brazilec tentokrát nesobčil a přihrál Cavanimu, který zvýšil na 2:0. Horší začátek už si Bordeaux nemohlo přát. Rozjetí Pařížané svému soupeři nedávali lidově řečeno čichnout. Ve 22.minutě uklízel balón pod břevno, po další krásné akci, Meunier a bylo to už 3:0.

Bordeaux se sice na malý okamžik vrátilo do zápasu, když na 1:3 snižoval po ose Santos-De Préville útočník Sankharé, ale to bylo také vše, co hosté předvedli. O chvíli později zahrál Jovanović ve vápně rukou a Paříž měla k dispozici pokutový kop. Toho se chopil opět Neymar a Costilovi nedal žádnou šanci. A konečně ve 44.minutě pěknou volejí zvyšoval už na 5:1 Julian Draxler. PSG dokázalo Bordeaux vyřídit už za poločas a ve druhém dějství čekala na diváky v Parku Princů jen "údržba" výsledku.

PSG vedlo 5:1 ale mnozí by namítali, že ještě neviděli všechno. V 59.minutě už ale mohli s klidným svědomím Park Princů opustit, protože se trefilo i třetí ofenzivní eso Kylian Mbappé. Francouzský talent opět prokázal ledový klid v zakončení a střelou na zadní tyč dal na 6:1.

Zápas byl už dávno rozhodnut a PSG hrálo víceméně údržbu, ale sem tam si ještě vypracovalo velkou šanci. Především Neymar toužil zkompletovat hattrick, jenomže deset minut před koncem těsně minul vzdálenější tyč. Už se zdálo, že utkání skončí výsledkem 6:1, ovšem hostům se ještě podařilo konečné skóre upravit. Meunier ve vápně fauloval Cafúa a nařízenou penaltu proměnil Malcom.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

sestava: Areola, Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Yuri, Verratti, Rabiot, Mbappe, Draxler, Neymar, Cavani

Reagovat
ignor24

neymar z 11m??? :D :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele