29. kolo
10.03.2018 17:00 CET
5 : 0
(4:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - FC Metz 5:0

I když PSG chyběl v tomto utkání vykartovaný Edinson Cavani a rovněž zraněný Neymar, alespoň částečně nechal zapomenout na svůj výrazný neúspěch v Lize mistrů, z níž před pár dny vypadl s Realem Madrid, a před vlastními fanoušky si nebral servítky s posledními Méty. Už do poločasu vedl jednoznačný favorit tohoto souboje o čtyři branky, ve druhém dějství přidal ještě jednu.

Di María, Mbappé a Nkunku, to bylo nové složení pařížského útoku, který ve finále fungoval velmi slušně. Do hry se přitom jako střídající hráč dostal znovu Weah, jenž debutoval z áčko už před týdnem proti Troyes, a i tenhle mladík působil v posledních dvaceti minutách docela nebezpečně. V ofenzívě zkrátka neměli domácí i bez absence dvou největších hvězd větší potíže.

Uběhlo jen pět minut a svěřenci trenéra Unaie Emeryho, o jehož odchodu z klubu se po neúspěchu na evropském poli silně hovoří, se ujali vedení. Yuri podnikl výpad po levé straně, následně přihrál pod sebe, odkud se Mbappého střela odrazila od stopera Selimovice do cesty Meunierovi, a ten usměrnil balón přesně ke vzdálenější tyči, kam se gólman Kawašima marně natahoval.

Za tohoto stavu mohly Méty vyrovnat, a to hned ze dvou dobrých příležitostí. V obou se ocitl Dossevi, jehož tvrdá střela zpoza šestnáctky, tečovaná stoperem Kimpembem, skončila v 11. minutě na břevně, a když pak po kombinaci s Rivierezem a Miličevičem vypálil znovu z dobré pozice, musel si s jeho zakončením zasahující brankář Areola dokonce nadvakrát poradit.

Pak však pařížská mašina znovu nabrala očekávanou rychlost, upustila páru a během chvilky rozhodla o svém jasném vítězství. Ve 20. minutě Verratti uvolnil ve vápně Nkunkua, který Kawašimu propálil střelou na vzdálenější tyčku. Nkunku skóroval rovněž o osm minut později, to když využil přistrčení míče od Di Maríy a přesným zakončením zase překonal bezmocného Kawašimu.

V nastavení prvního poločasu se prosadil taktéž Mbappé. Verratti znovu ukázal, že kolmice za soupeřovy obrany jsou jeho velkou předností, a především díky němu jeho spoluhráč pohotově skóroval. Ve druhé půli Pařížané pouze kontrolovali pohodlné vedení. To se jim v 82. minutě podařilo ještě navýšit, když rohový kop zahrávaný Lo Celsem proměnil v branku Thiago Silva.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele