15. kolo
29.11.2017 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - ES Troyes 2:0

PSG nakonec splnilo povinnost a Troyes i s pozměněnou sestavou porazilo, avšak vítězství se rozhodně nerodilo lehce. Troyes hodně kousalo, dokonce přežilo pokutový kop, ale nakonec ve prospěch Les Rouge et Bleu rozhodla obrovská kvalita v ofenzívě.

Trio Mbappé, Neymar, Cavani tentokrát nebylo kompletní. Prvně jmenovaný začal jen na lavičce náhradníků, kde zůstala i další známá jména jako Dani Alvés nebo Adrien Rabiot.

PSG začalo dle očekávání s míčem na nohou, ale Troyes se dařilo jeho kombinaci poměrně úspěšně rozbíjet a samo hrozilo z protiútoků. Pařížané zas tolik šancí neměli, Di María z dobré pozice těsně minul a jinak bylo nebezpečnější Troyes. Aktivní Grandsir posadil na "kolotoč" Kurzawu a pak vyprášil rukavice golmana Trappa. To bylo první velké varování, kterého domácí zas tolik nedbali. Ve 36.minutě Troyes dokonce vstřelilo gól, ale Grandsir stál v ofsajdu a tak nerozhodný výsledek pokračoval.

Pět minut před koncem poločasu zatahal Amamoum za dres Edinsona Cavaniho a sudí bez lítosti odpískal pokutový kop. Jenomže urugvajský snajpr selhal, Samassa vystihl směr a stal se hrdinou okamžiku.

Nerozhodný výsledek byl pro Troyes velkým úspěchem, avšak udržet ho vyžadovalo ještě spoustu práce.V 68.minutě se měla ve prospěch Pařížanů kopat druhá penalta, Grandsir fauloval Neymara, ale sudí zůstal tentokrát v klidu.

Tlak PSG s ubývajícím koncem přece jenom rostl a nakonec rozhodla individuální kvalita jeho ofenzivních hvězd. Nejprve čtvrt hodinu před koncem přesně k tyči vypálil Neymar a zajistil domácím vedení a v 90.minutě pojistil výsledek další nekompromisní střelou pod břevno Cavani. Troyes nakonec v hlavním městě Francii padlo, ale za svůj výkon se rozhodně nemusí stydět.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 ... pojdme Ney, minule proti Monaco to byla tak trochu liny fotbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele