4. kolo
25.08.2017 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 3:0

Souboj dvou neporažených celků ovládlo favorizované PSG, které doma porazilo Saint-Étienne 3:0 a upevnilo si vedení. Hosté nehráli špatně, ale své šance neproměnili, zatímco Paříž nemilosrdně trestala. Neymar se tentokrát gólově neprosadil, hlavním hrdinou byl dvougólový Edinson Cavani a mezi střelce se zapsal i Thiago Motta.

Saint-Étienne bylo od začátku pod tlakem, ale na podobný scénář bylo připraveno a proti PSG chtělo uspět rychlými brejky. Plány však dostaly první velké trhliny už po dvaceti minutách. Cavani byl ve slibné příležitosti zatahán za dres a sudí odpískal pokutový kop. Sám uruguayský útočník penaltu bezpečně proměnil a poslal favorita do vedení.

Pařížané si vedení nemuseli dlouho užívat, protože hned z další akce spálil obrovskou šanci Bamba. Ten se dostal až za obranu PSG a gólman Aréola nohama pokus zneškodnil. Kdo čekal vyloženě drtivý tlak Paříže se spoustou šancí, ten musel být zklamán. Saint-Étienne nehrálo vůbec špatně a potvrzovalo, že má na startu Ligue 1 dobrou formu.

Jenomže současné PSG disponuje obrovskou silou a jakoukoliv chybičku soupeře dokáže okamžitě potrestat. V 51. minutě jednu takovou obrana hostů vyrobila a Thiago Motta i v pádu dokázal překonat brankáře Ruffiera. Hosté neskládali zbraně, ale měli to velmi složité. Když pak čtvrthodinu před koncem zazdil další velkou šanci Bamba, bylo o vítězi zápasu jasno. PSG na závěr zápasu zasypalo branku Ruffiera a ten musel tasit jeden zákrok za druhým. V 89. minutě na sebe upozornil jinak poměrně nevýrazný Neymar, když založil útočnou akci, kterou jeho spoluhráči Meunier s Cavanim přetavili ve třetí gól. Sudí ještě nastavil pět minut, ale to už nic neznamenalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobná sestava: Aréola – Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa (ou Berchiche) – Thiago Motta, Rabiot, Pastore – Di Maria, Cavani, Neymar

Zase Di María Emery ho tam bude srát pořád. Ať ho prodají do té Barcelony a bude klid. Emeryho asi nenapadle dát místo něj Draxlera. I když údajně s ním nepočítá.

Reagovat
smazaný uživatel

Oukej, oukej... Takže, 1) majitel PSG řekl v rozhovoru že Di Maríu neprodá do Barçy, že s ní už nechce mít nic společného. 2) kdyby jsi viděl alespoň 1 zápas ve kterém hrál Neymar, tak si mohl postřehnout souhru Di María/Neymar. 3) mám Draxlera rád ale osobně si myslím že nemá takovou techniku jako Angel. Ano, minulou sezónu byl gólovej, ale góly nejsou vše.

Ale stejně asi oba prodají, protože mají podepsat Mbappeho. Ten bude jednak stát majlant musí dorovnat nějak rozpočet a druhak by měl hrát základ, a aby jeden s těch dvou výše zmiňovaných hráčů seděl celou sezónu je blbost podle mně.

Jinak s tou tvojí sestavou souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tě překvapím, ale nečekaně se dívám na každý zápas PSG (když je možnost). A vím, že Nasser říkal, že DiMa není na prodej. A je jasné, že ho neprodá a ještě do Barcelony. Navíc Barca měla údajně nabídnou 35 mega + 15 mega bonusy.. takže směšná částka. Ano, souhra je patrná, ale k čemu je nám křídlo, které není ve formě, nenahrává na góly a ani je nedává? Neymar mu naservíruje za zápas několik pěkných pasů + gólovek a on není schopný zakončit. Poslední dobou se mi v žádném zápase nelíbil, proto bych byl pro jeho odchod.

A je mi taky jasné, že pokud přijde Mbappé, tak by nehrál DiMa a ani Draxler.

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele