31. kolo
14.03.2018 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Angers SCO 2:1

V předehrávce jednatřicátého kola si Pařížané dokázali poradit v Parku princů s Angers, a to přitom už po čtvrthodině hry hráli o deseti bez vyloučeného Thiaga Motty. Dvakrát se trefila mladá francouzská kometa Kylian Mbappé, na jehož branky dokázal odpovědět na druhé straně pouze Karl Toko Ekambi. PSG tak navýšil svůj náskok na čele tabulky na rozdíl sedmnácti bodů.

Kvůli finálovému duelu Coupe de la Ligue, který se bude konat na konci března, domácí tento svůj ligový zápas absolvovali netradičně už v týdnu. A byť urvali očekávané tři body, značně si ho zkomplikovali už od úvodních minut díky červené kartě. Hosté měli o to větší šanci senzačně uspět, nicméně ze svých dvou velkých možností ze závěru zužitkovali nakonec jen jednu z nich.

Stačilo pouhých dvanáct minut, aby se Mbappé prosadil poprvé v tomto střetnutí. Ze středu pole ho svým dlouhým pasem uvolnil Draxler, levý bek Bamba nezachytil soupeřův náběh, a ten pak sám před brankářem Butellem nezaváhal v koncovce. Pak na řadu přišla minuta šestnáctá a problém pro mužstvo Unaie Emeryho. Motta šlápl v souboji o míč na Thomase a inkasoval červenou kartu.

Každopádně i v početní nevýhodě se podařilo domácím svůj náskok navýšit. Thiago Silva centrem od půlky hřiště na levé straně dostal do hry Kurzawu, ten nezazmatkoval a nezakončoval z úhlu, ale přihrál pod sebe na volného Mbappého, jenž už si věděl rady, jak s touhle příležitostí naložit. Angers do poločasu nijak nezahrozilo, po přestávce však byla situace přece jenom o něco jiná.

Kdyby PSG udeřil gólově ještě jednou, asi by se o výsledek nemusel vůbec strachovat. Nicméně Cavani na centr Mbappého v 55. minutě o kousek nedosáhl, po těsné spolupráci s Draxlerem nepřekonal Butelleho dobře mířící Lo Celso a o pár vteřin později pálil jen do protivníkových rukavic taktéž Dani Alves. Mbappé pak přitom v 71. minutě pálil kousek vedle.

Bretaňský celek tak mohl zdramatizovat zápas v poslední patnáctiminutovce. Na hřiště jako náhradník vběhl Toko Ekambi, který v 75. minutě na hranici ofsajdu přebral přihrávku Taita, a podél gólmana Trappa snížil stav. Po centru Taita poté odmítl kamerunský forvard možnost na vyrovnání v 90. minutě, protože na zadní tyči tentokráte neprostřelil zasahujícího Trappa.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele