1. kolo
05.08.2017 17:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Amiens SC 2:0

Očekávanou výhrou vstoupil do nového ročníku největší aspirant na titul Paris Saint-Germain. Pařížané zvítězili v Parku princů nad Amiens 2:0, když se gólově prosadili až před koncem prvního poločasu zásluhou kanonýra Edinsona Cavaniho. Pojistku měl na svědomí až devět minut před koncem jiný jihoameričan Javier Pastore.

PSG nastoupilo zatím bez nejdražšího hráče světa Neymara, i tak ale vykazovala základní jedenáctka obrovskou kvalitu, se kterou se Amiens v žádném případě nemohlo rovnat. Svěřenci trenéra Emeryho měli od začátku velkou převahu, jenomže s proměňováním šancí to bylo o poznání horší.

V 5. minutě zafungovala spolupráce Di Maríi s Cavanim, ovšem druhý jmenovaný v koncovce selhal. Po čtvrthodině hry nebezpečně vypálil Dani Alvés, balón se několikrát odrazil až k Rabiotovi, který z jasné pozice nepřekonal brankáře Gurtnera. Adrien Rabiot se odhodlal k ještě jedné ráně, ale Grutner si i s ní poradil. Amiens udrželo nerozhodný výsledek až do 42. minuty, kdy Dani Alvés našel parádním centrem uvnitř šestnáctky Cavaniho, ten zalepil míč a neomylně k tyči zakončil.

Trenér Unayi Emery sáhl už o poločase ke střídání a stáhl ze hřiště zraněného stopera Thiaga Silvu, do hry se dostal Kimpembe. Pokračovalo se ale v nastoleném kurzu, PSG ovládalo hru a bylo jen otázkou času, než vstřelí druhý gól a definitivně rozhodne. Di Maríovi se to v 54. ani 56. minutě nepovedlo a Park princů se nakonec dočkal až devět minut před koncem. Verratti vysunul Cavaniho, ten nesobčil a ještě předložil lépe postavenému Pastoremu. PSG vyhrálo bez větší obtíží 2:0 a vstoupilo do nového ročníku Ligue 1 vítězně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
Jacks11

jestli bude hrát Neymar tak takových 5 až 6 dají jinak cca 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele