12. kolo
05.11.2017 17:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - SM Caen 5:0

V lize Marseille neprohrála už šestkrát v řadě a svou slušnou formu chtěla potvrdit i proti Caen, které se svým soupeřem prohrálo už čtyřikrát v řadě, ale na druhou stranu v roce 2015 na Stade Vélodrome hned dvakrát vyhrálo. Tentokráte ale mužstvo kouče Patriceho Garandeho nemělo žádnou šanci a utržilo pětigólový debakl.

Hosté přitom na daleký jih Francie odcestovali s jednou z nejlepších obran Ligue 1, dosud totiž inkasovali jen osm branek. Jenže teď svou úlohu jejich defenzíva vůbec nezvládla. OM byl už od úvodních minut daleko lepším mužstvem a div že se neujal vedení už na začátku. Nicméně Thauvin už ve 3. minutě selhal a kýžený a chtěný prostor minul.

V 16. minutě vypálil Sakai a poprvé se činil také Vercoutre, a protože tuhle ránu tečoval jeho spoluhráč Mbengue, měl s ním hostující brankář poměrně velké potíže. I nadále caenská obranná linie vůbec nestíhala a ve 34. minutě si na Vercoutrem vylámal zuby také Mitroglou. Dvě minuty před obrátkou ale domácí přece prolomili střeleckou smůlu.

Poté, co pokus Thauvina v šestnáctce zablokoval vracející se bek Sankoh, se balón odrazil k Luizovi Gustavovi, jenž už propálil vše, co mu stálo v cestě. A ve 47. minutě náskok navýšil z dorážky Thauvin, který zaznamenal v dresu Marseille třináctou branku v posledních osmnácti ligových zápasech. Přitom předtím za ní skóroval jen desetkrát.

Rozhodnuto definitivně o vítězi bylo o pět minut později. Po rohovém kopu vybojoval míč Sanson, ten z pokutového území vystřelil svou levačkou, a zamířil přesně na bližší tyčku. Snížit se snažil v 62. minutě Santini, jenže na gólmana Mandandu nevyzrál, a Rodelin po následném kopu z rohu trestuhodně mířil pouze vedle marseillské brány.

Les Phocéens se v poslední čtvrthodince utkání podařilo zaznamenat ještě další dva přesné zásahy. Nejprve si svou druhou trefu od letního přestupu Benficy připsal Mitroglou, jenž hlavou zužitkoval centr zprava od Thauvina. A v 81. minutě zacílil přesně sám Thauvin, to když do sítě doklepl vyraženou střelu svého kolegy z týmu Mitrogloua.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele