21. kolo
16.01.2018 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Racing Strasbourg 2:0

Marseille zvládla velmi důležitý domácí zápas se Štrasburkem a vytvořila tlak na největší konkurenty v boji o Ligu mistrů, tedy Monako a Lyon. Olympique udeřil až v závěru utkání, jedenáct minut před koncem se prosadil N'Jie a o chvíli později ho podpořil druhým gólem Dmitri Payet. Vynikající utkání odchytal brankář Oukidja, který lapil i pokutový kop.

Domácí tým trenéra Rudiho Garcii se dlouho nemohl na Stade Vélodrome prosadit. I když byla Marseille lepším týmem a měla v prvním poločase tlak, defenzíva Racingu si dokázala poradit. Vůbec největší šanci přežila až na sklonku poločasu, kdy odvedl pořádný kus práce Thauvin a Ocampos hlavou rozvlnil jen horní síť. Sudí Buquet ještě přidal tři minuty nastavení a během nich to ve vápně Štrasburku znovu hořelo, nicméně poločasový stav 0:0 se neměnil. Jakkoliv výsledek diváky nudil, šlo o historický zápis, protože se stalo vůbec počtvrté v historii Ligue 1, aby v poločase nešla na branku žádná střela.

Pro Les Phocéennes byl průběžný bezbrankový výsledek nepřijatelný. Marseille přeci jenom bojuje o Ligu mistrů, kdežto Štrasburk se hodlá po svém návratu mezi francouzskou elitu zachránit.

Jenže ani ve druhém poločase to domácím příliš nešlo. Oukidja v brance Štrasburku dlouho neměl žádnou práci, až v 69.minutě musel předvést svůj um. Na brankové čáře reflexivně vykopl takřka jistý gól, ovšem hned za dvě minuty fauloval ve vlastním vápně Da Costa pronikajícího Payeta a pan Buquet nařídil pokutový kop! Oukidja byl znovu centrem pozornosti a opět obstál. Germainovu penaltu vyrazil a držel naděje Racingu nad vodou.

Marseille hostující celek zmáčkla a v 79.minutě se konečně dočkala. K N'Jiemu se dostal odražený balón a útočník Marseille ho z otočky nekompromisně napálil pod břevno, takže Oukidja byl tentokrát bez šance. Štrasburk ještě zkusil otevřit hru, ale to se mu stalo v závěrečných minutách osudným. N'Jie posunul balón na Dmitriho Payeta a ten trefil odkrytou branku. Oukidja byl sice mužem zápasu, ale Racing i přes jeho úchvatný výkon nezískal ani bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele