34. kolo
21.04.2018 17:00 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Lille OSC 5:1

Marseille bez větších problémů potvrdila roli favorita, odpověděla na páteční vítězství Lyonu a opět se bodově dotáhla na svého protivníka, s nímž primárně usiluje o zisk třetí pozice. Lille naopak pokračuje ve výsledkové mizérii, už po poločase bylo vlastně jasné, že si ze Stade Vélodrome neodveze nic, a je i nadále výrazně ohrožené sestupem.

Naposledy LOSC svého soupeře porazil v roce 2013, od té doby v následujících osmi duelech uhrál vždy maximálně remízu. Tentokráte měl k jakémukoli bodovému zisku hodně daleko. Za domácí se už v první půli trefili hned dvakrát Florian Thauvin i Konstantinos Mitroglou, pak snižoval Yassine Benzia, aby poslední gól zaznamenal Lucas Ocampos.

Lepší vstup do utkání si OM v podstatě ani nemohl přát. Už ve 12. minutě zachytil míč u rohového praporku Sarr, ihned adresoval svůj centr na bližší tyčku, a odtud nabíhající si Thauvin neměl z blízkosti jediný problém zacílit. Vyrovnat se snažil v 17. minutě Malcuit, ovšem jeho pokus ze střední vzdálenosti skončil pouze mimo.

Po půlhodině hry se Olympique nadechl opravdu k velkému náporu. Nejprve v pokutovém území do Payeta dost nešikovně vrazil bránící Mendyl, sudí Delerue ukázal na bílý puntík, a Thauvin pak z penalty pohotově skóroval do protipohybu brankáře Koffiho. O pět minut později se prosadil také Mitroglou, který hlavou zužitkoval centr Amaviho.

A ve 38. minutě svěřenci trenéra Rudiho Garcíy přidali ještě čtvrtý přesný zásah. Ocampos hlavou sklepl balón do středu šestnáctky pro zcela volného Mitrogloua, jenž z voleje z hranice brankového území snadno překonal Koffiho. Druhý poločas Marseille potřebovala dohrát už jen v klidu a ve zdraví. Její náskok byl totiž proti malátnému Lille luxusní.

Každopádně hosté si na své konto připsali v 54. minutě aspoň jeden čestný úspěch. Benzia přebral dlouhou přihrávku od Bissoumy, poté ve vápně dobře zakličkoval a usměrnil míč chladnokrevně k tyči. Poslední tečku za zápasem udělal Ocampos, jehož svou pobídkou uvolnil Payet, a následná dělovka skončila na bližší tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele