31. kolo
01.04.2018 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Toulouse FC 2:0

Olympique Lyon zvítězil ve večerním klání nad Toulouse 2:0 a na třetí místo nadále ztrácí dva body. Les Gones o svém triumfu rozhodli dvěma brankami už v prvním poločase. Po změně stran se sice urodilo velké množství brankových příležitostí, nicméně skóre už se nepohnulo.

Les Gones dobře věděli, že jedině výhra je udrží v těsném kontaktu se třetí Marseille. Právě jihofrancouzský celek o den dříve porazil Dijon a alespoň na čas zvýšil náskok na třetí příčce na pět bodů.

Lyon byl od začátku jasně lepším týmem a Toulouse po všech stránkách přehrával. Kdyby Ndombélé už v sedmé minutě pálil přesněji, mohli se domácí rychle uklidnit. Také o šest minut později měl Ndombélé prsty ve velké šanci Lyonu, avšak na zadní tyči nikdo z domácích akci nedotáhl. Domácí využili svojí převahu ve 23. minutě, útočnou akci 3 na 3 zakončil přesně umístěnou ranou Memphis Depay!

Depay měl vzápětí na kopačce další gól, branku Toulouse ale přestřelil. Toulouse si před koncem poločasu utkání pořádně zkomplikovalo. Ndombélé byl ve vápně faulován Sangarém a sudí neváhal ani na okamžik odpískat pokutový kop. Depay poslal Lafonta na druhou stranu a zvýšil na pohodlných 2:0.

Hosté se nevzdávali a Lyonu ještě připravili krušné chvilky. Hlavička Sanoga donutila Lopese k zákroku a tlak Toulouse vygradoval v závěrečné čtvrthodině, kdy Lopes musel řešit jednu gólovku za druhou. Brankář Lyonu obstál, jeho spoluhráči mohli následně pojistit výsledek třetí brankou, ale zaskvěl se rovněž Lafont. Poslední velkou šanci spálil v nastavení domácí Aouar. Výsledek 2:0 pro Lyon už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele