22. kolo
21.01.2018 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 2:1

Parc Olympique Lyonnais viděl ve šlágru dvaadvacátého kola snad úplně všechno, včetně brzkého gólu a "šatňáku" a trefy ze závěrečné minuty, která zajistila domácím vítězství. Nechybělo ani vyloučení a zranění velké hvězdy.

Už ve 2. minutě rozehrával z pravé strany přímý kop Nabil Fekir. Na přímou střelu to rozhodně nevypadalo, a tak Alphonse Aréola povystoupil od čáry blíže ke shluku hráčů. Kapitán Les Gones však k údivu všech svou levačkou parádně zakroutil balon, který se otřel o pravou tyč a zapadnul přímo do sítě - 1:0. Takhle se v lyonském dresu neprosadil od dob Juninha Pernambucana snad vůbec nikdo!

Fekir se trefil popáté v řadě. Celkově se prosadil už šestnáctkrát, přičemž dohromady hned třikrát z přímého kopu, což je fakt, kterým se zatím nemůže pochlubit žádný jiný fotbalista, který nastupuje v některé z pěti elitních evropských lig. Odpovědět se snažil Edinson Cavani. Anthony Lopes se ale překonat nenechal.

Pak si málem dal vlastňáka Jérémy Morel. Paní štěstěna však nakonec stála na jeho straně. PSG nemohl pomoci Neymar a po půl hodině hry přišla další, definitivní rána. Kylian Mbappé už předtím podstoupil hlavičkový souboj s Houssemem Aouarem, který odnesl krvavým zraněním. Poté hledal Verrattiho centr, jenže narazil do Lopese a byl odnesen do šatny.

Místo něj přišel na hřiště Julian Draxler, nicméně do historie tohoto parádního mače (tedy ne pro Mbappého) se na rozdíl od jiných aktérů výrazněji nezapsal. Naštěstí pro lídra tabulky se nastavovaly v první půli čtyři minuty, ve kterých byl ještě na hrací ploše Dani Alves. Zkušený borec, který si však po změně stran příliš zkušeně nepočínal. Ale nepředbíhejme.

Brazilský pravý obránce nacentroval ze své strany do vápna, kde se míč snesl k Laywinu Kurzawovi, který nekompromisní ranou z první zamířil pod břevno a málem protrhnul síť. Situaci měl přitom ještě stíženou tím, že těsně před ním proběhnul ve snaze zasáhnout letící předmět Rafael. Štěstí holt přeje připraveným - 1:1.

V minutě sedmapadesáté se pustil do rizika Dani Alves, když před zraky rozhodčího Turpina přiskočil zezadu k Tanguy Ndombelemu. Možná, že balon zasáhnul, ale sudí přesto považoval jeho skluz za natolik nebezpečný, že bez napomenutí poslal bývalého hráče Barcelony či Juventusu do šaten a jeho PSG do deseti.

Unai Emery reagoval posílením obranných šiků, což se vyplácelo až do poslední minuty. Ale nepředbíhejme. Ještě předtím totiž musel hostující gólman zasahovat proti pokusu do té doby nezvykle málo viditelného Mariana Díaze. Fotbalista, který v minulosti oblékal i dres Realu Madrid, byl nedlouho poté vystřídán.

Pouze z lavičky už sledoval, která Areola vyráží kulatý předmět přímo na hlavu Rafaela, jenž se ovšem ze šťastně vstřelené branky radovat nemohl. Rozhodující moment utkání se tedy odehrál ve čtvrté minutě nastaveného času. A tady se rozhodně o nějaké klice hovořit nedá. Memphis Depay totiž přesně věděl, co dělá.

Zleva si navedl přes dva protihráče balon na střed, aby jej brutálně napálil do šibenice - 2:1. Parádní duel tedy přinesl výhru pro tým Bruna Génésia, který tak na druhé příčce snížil náskok PSG na osm bodů. Příště se pokusí vyplenit stadion Matmut Atlantique v Bordeaux. Pařížský celek bude chtít druhou porážku v sezoně odčinit za týden v domácím prostředí. Proti však bude takřka neprostupná obrana Montpellieru, která dokázala jeho elitní střelce udržet na uzdě i v zářijovém vzájemném zápase.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Hardwell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele