18. kolo
17.12.2017 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Olympique Marseille 2:0

Olympique Lyon ve šlágru kola vyzrál na Marseille. Po první polovině sezony mu tedy bude patřit pódiové umístění. OM ale o čtvrtou příčku také nepřijde.

Před vzájemným duelem měli oba soupeři na kontě stejný počet bodů. Na úvodní trefu se na Groupama Stadium nemuselo čekat nikterak dlouho. V 6. minutě zahrál André-Frank Zambolo rukou a k přímému kopu si stoupnul Nabil Fekir. Jeho prudká střela před Stevem Mandandou nepříjemně skočila. A i když si jednička Marseille na balon sáhla, v cestě do sítě mu nezabránila - 1:0.

Fekir tak dal svou dvanáctou branku v ročníku trochu zavzpomínat na Juninha Pernambucana, jenž v dresu Lyonu proměňoval přímé kopy, jako nikdo před ním. Za deset minut centroval od rohového praporku Dimitri Payet na hlavu Adila Ramiho. Anthony Lopes si ale dal pozor, byť musel poděkovat Florianu Thauvinovi, že následnou dorážku nasměroval mimo tři tyče.

Po půl hodině hry rozehrával ze stejného místa další standardní situaci Nabil Fekir. Rolando však svůj předchozí faul odčinil výborným obranným zákrokem. Sám mohl o chvíli později vyrovnat, kdyby ovšem Payetův centr nenasměroval nad bránu. Úvodní dějství tedy vcelku spolehlivě navnadilo na to následující.

Už dvě minutky po jeho začátku se radoval Kenny Tete. Nicméně předčasně, protože stál v ofsajdu. Génésiovi svěřence to však příliš mrzet nemuselo. V 51. minutě zacentroval parádně šajtlí před branku Maxwel Cornet a Mariano zblízka hlavou zvýšil na 2:0. Rudi García poslal pak na hřiště čerstvé síly, leč největší příležitost si připsal defenzivní záložník Luiz Gustavo, když si vybojoval zpět balon a následně sledoval, kterak Marcelo odklízí jeho slibně vypadající střelu do bezpečí.

Po závěrečném hvizdu tohoto atraktivního duelu byli spokojenější domácí. Zvláště Mariano se jeví býti v mimořádné formě. Vždyť v tabulce kanonýrů jsou na tom střelecky lépe pouze čtrnáctigólový Falcao a Edinson Cavani, jenž nasbíral ještě o čtyři zásahy více, než jeho kolumbijský "kolega". Marseille dohraje podzimní část na Stade Vélodrome proti Troyes. Lyon cestuje na Stadium Municipal v Toulouse.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fans domáío klubu už ani nevědí, že Lyon prohrál v 15. kole s nějakým Lille.Ted je potřeba zničit Marseille.

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí mě tam pár písmen, ta klávesnice na notasu nic nevydrží .

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jede to někde v telce?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele