3. kolo
19.08.2017 17:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 3:3

Poměrně zběsilý průběh mělo utkání mezi Lyonem a Bordeaux. Domácí i v deseti dlouho vedli, jenže závěrečnému tlaku se odolat nepodařilo.

Všechno to začalo vskutku fenomenálně! V 10. minutě se Nabil Fekir na vlastní polovině zmocnil balonu, všimnul si, že Benoit Costil nestojí úplně příkladně, a tak přesně ze středové čáry vypálil. A to tak přesně, že balon skončil v síti. Spektakulární trefa přinesla Lyonu vedení - 1:0. Rozhodně jeden z adeptů na gól roku!

Ten druhý si připsal na konto Kenny Tete, čerstvá posila z Ajaxu. Memphis Depay rozehrál standardní situaci centrem na malé vápno, kam si naběhnul jeho krajan a zblízka neměl větší problém zvýšit na 2:0. Jenže pak sledoval Sergi Darder balon a nevšimnul si, že může nakopnout bojovností se prezentujícího Jérémyho Toulalana.

Přesně to se stalo. A protože španělský záložník tři minuty předtím viděl první žlutou, musel se pakovat ze hřiště a Lyon dohrával v oslabení. To se psala šestatřicátá minuta a Les Girondins udeřili už v té jednačtyřicáté. Malcolm sice z přímého kopu nejprve napálil břevno, ale odrazil se k němu zpátky. "Takže proč to nezkusit znova," řekl si. A dobře udělal, byť jeho pokus musel tečovat do protipohybu Anthonyho Lopese spoluhráč Mariano Díaz - 2:1.

V 74. minutě byl nějakých pětadvacet metrů od brány faulován Tete. A Bertrand Traoré ukázal Malcolmovi, jak se to dělá hned napoprvé a bez teči - 3:1. Minuty ubíhaly a Génésiův celek měl pořád dvoubrankový náskok. Jocelyn Gourvennec burcoval své svěřence, že ještě není konec. A opravdu nebyl.

V 88. minutě propadl centr Théa Pellenarda z levé strany až na zadní tyč k Lukasi Leragerovi, který nic neuspěchal, zkušeně si udělal prostor a pak vypálil. Přesto se dá hovořit o troše štěstí, že si balon skrze shluk nějakých šesti těl našel svou cestičku až za brankovou čáru - 3:2. No, a za dvě minutky se opět připomenul Malcolm.

Vyměnil si balon s Francoisem Kamanem, ve vzdálenosti nějakých šestadvaceti metrů se podíval na bránu a vypálil. Lopes se pořádně proletěl, avšak nebylo mu to nic platné, protože Brazilcův projektyl byl prostě výstavní a nechytatelný - 3:3. Asi nemůže být pochyb o tom, že kdyby se hrálo ještě dalších deset patnáct minut, nalomený Lyon by kapituloval.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele