7. kolo
23.09.2017 20:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Dijon FCO 3:3

Pro diváky určitě atraktivní duel, pro Lyon je ale remíza 3:3 velkou ztrátou. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a nakonec se zastavilo na asi spravedlivé plichtě. Lyon ztráta mrzí o to víc, že nedokázal využít zaváhání vedoucího PSG. Dijon pochopitelně odjíždí spokojen.

Domácí Les Gones měli od začátku velkou převahu a díky tomu se ve 20.minutě zaslouženě ujali vedení. Skvělou práci odvedl dravý obránce Mendy, který svůj průnik zakončil do tyče a rychlou dorážkou do prázdné branky rozvlnil sít Nabil Fékir. Hosté ale bleskurychle odpověděli a na vině byla penalta za faul uvnitř pokutového území. Naïm Sliti sice trefil stejnou stranu jako brankář Lopes, ale míč do branky procedil. S rychlou odpovědí Lyon příliš nečekal a šlo vidět, že byl zaskočen. Až před koncem poločasu měl zajímavou možnost Bernard Traoré, nicméně hostující svatyni z dobré pozice přestřelil.

Lyon začal lépe i druhý poločas, jenomže Díaz ve velké šanci poslal balón nad a Dijon následně nekompromisně trestal. Přetažený centr Chafika dopravil hlavou do sítě Xeka, kterého obrana Lyonu vůbec nezaregistrovala! Dijon se z vedení také dlouho neradoval. Lyon oplatil stejnou mincí, tedy Teteho centrem do šestnáctky a zakončujícím Aouarem.

Bláznicé utkání pokračovalo v 63.minutě dalším gólem Lyonu, takže domácí znovu otočili průběh utkání ve svůj prospěch. Obrana "Hořčic" se ve vlastním vápně provinila faulem a sudí nelítostně nařídil penaltu. Mariano Díaz tvrdou ranou k tyči nezaváhal a Lyon vedl 3:2. Znovu to bylo jen na pár minut, protože vzápětí si naskočil na centr Cédric Yambéré a hlavou zařídil srovnání! Diváci na stadionu sledovali opravdu bláznivé utkání.

Skóre se nakonec na šesti brankách zastavilo, jakoby oba celky už nechtěly nic riskovat a spokojily se s remízou. Lyon měl pochopitelně v závěru o něco více navrch, ale rozhodující branku se mu vstřelit nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nic jiného než 3.body nepřipadají pro OL v tomto mači v úvahu.

Tip: 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele