20. kolo
14.01.2018 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Angers SCO 1:1

Opravdu hodně nečekanou a zbytečnou ztrátu utrpěli fotbalisté Lyonu, kteří se mohli osamostatnit na druhé příčce po sobotním zaváhání Monaca na půdě Montpellieru, to by však s Angers nesměli pouze remizovat. Bretaňský celek, který se nachází v sestupovém pásmu, zakulatil své číslo remíz na desítku, a určitě tímto cenným bodem nepohrdl.

Předpoklady jsou jedna věc, ale realita, obzvláště ve sportu, je věc druhá. Těžko říci, jestli Les Gones tenhle duel jednoduše nepodcenili, každopádně nenavázali na svou prosincovou sérii čtyř vítězství v řadě. A to se přitom jejich soupeř musel oklepávat z vypadnutí z obou francouzských pohárů, v nichž podlehl Lorientu a následně Montpellieru.

Nebyl to ze strany jednoznačného favorita tohoto střetnutí vůbec povedený start. Fulgini byl v šestnáctce faulovaný Morelem, rozhodčí Schneider tak musel už ve 14. minutě ukázat na bílý puntík, a Toko Ekambi touhle šancí nepohrdl. Ujal se exekuce pokutového kopu, počkal si, kam skočí brankář Anthony Lopes, a zamířil do jeho protipohybu.

OL působil i nadále hodně nesebevědomým dojmem a klidně pro něj situace mohla být ještě horší, kdyby ve 28. minutě technický pokus Toka Ekambiho neskončil nad bránou. Až ve 32. minutě mohl možná Cornet jakýmsi způsobem odpovědět, snažil se zakončovat hlavičkou, nicméně kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi prostě netrefil.

Ve 47. minutě Olympique přece jenom svou možnost na vyrovnání zužitkoval. Rafael z pravé strany našel svou přihrávkou ve vápně volného Corneta, od něj se nakonec míč přimotal ještě do cesty sbíhajícímu Fekirovi, a ten z blízkosti pohotově skóroval. Že by však domácí tahle trefa měla nakopnout k nějakému heroickému výkonu, to se říci rozhodně nedá.

Naopak se v jejich obraně tvořily občasné mezírky, kterých hodlali Les Scoïstes využít. V 57. minutě se řítil sám na kasu Toko Ekambi, jenže jeho následné zakončení bylo mizerné a skončilo vedle. V 70. minutě hostující stoper Thomas odvracel střelu Depaye z brankové čáry, Angers pak i přežilo krátké oslabení poté, co byl vyloučený Tait.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele