10. kolo
22.10.2017 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - Racing Strasbourg 1:2

Bez Maria Balotelliho a Jeana Michaëla Seriho, kteří museli tenhle duel vynechal pro zranění, se Nice po třech porážkách v řadě nepodařilo napravit si reputaci ani proti nováčkovi Ligue 1 ze Štrasburku. Ten přitom naposledy v rámci nejvyšší soutěže triumfoval na hřišti soupeře skoro před deseti lety, konkrétně v roce 2008 na půdě Le Mans.

Ani zdaleka se OGC nedaří naplňovat svá očekávání, která se do něj po minulé bezvadné sezóně vkládala. Už delší dobu paběrkuje jen na příčkách v dolní polovině tabulky a prakticky se ho týkají jen boje o záchranu. Bod z tohoto souboje přitom neuzmul ani přesto, že Le Racing hrál od 53. minuty o jednoho muže v poli méně.

Před novým ročníkem mysleli hosté hlavně na to, jak nahradí v útoku Khalida Boutaïba, devatenáctigólového střelce z loňska, jenž klubu z Alsaska výrazně pomohl do nejvyšších pater. Žádný velký šutér z kádru se dosud neprojevil. Možná že by ho však mohl nakonec zastoupit Nuno Da Costa, nová letní tvář z Valenciennes.

Protože tomu tenhle zápas vyšel náramně. Nejprve si ve 23. minutě naběhl do šestnáctky na cent Laly a přesnou tečí k tyči poslal svůj tým do vedení. O šest minut později mohl náskok dokonce ještě navýšit, jenže po přihrávce z pravé strany od Goncalvese ztroskotal na brankáři Cardinaleovi. Ve finále však přece skóroval podruhé po přestávce.

A to jen těsně poté, co se domácí kouč Lucien Favre pokoušel hru svého mužstva oživit a poslal na hřiště svou nejzvučnější posilu Sneijdera místo Srarfiho. Byl to pak ve 49. minutě Terrier, kdo Nuna Da Costu uvolnil ve středu pole na hranici ofsajdu, ten se pak řítil sám na Cardinaleho a v koncovce z vyložené pozice nezaváhal.

Situace se však Štrasburku hodně zkomplikovala, jelikož Seka ve vápně stáhnul na zem Sainta-Maximina, inkasoval červenou kartu, a nařízenou penaltu proměnil Lees Melou. Více toho však malátné Nice nestihlo. A to i proto, že si gólman Kamara postupně poradil se šancemi Sainta-Maximina a v 60. minutě také s těmi Sneijdera i Pléy.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele