26. kolo
18.02.2018 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - FC Nantes 1:1

Nice nakonec proti Nantes nastoupilo s Pléou i Balotellim, avšak o gól se tentokrát postaral obránce. Přesnou penaltou ale dokázal odpovědět Emiliano Sala, takže se oba týmy rozešly smírně.

Les Aiglons nezažívají nejpovedenější sezonu. O to více mohla fanoušky potěšit brzká Danteho trefa, která se zrodila poté, co Pierre Lees Melou svým centrem zaskočil Andreie Girotta. Balon se pak odrazil k brazilskému fotbalistovi, jenž zblízka poslal svůj tým do vedení - 1:0. V 15. minutě se Orli řítili s další akcí.

Allan Saint-Maximin posunul na Alassaneho Pléu, jenž střelou zpoza vápna orazítkoval tyč. Poté Patrick Burner na hranici šestnáctky fauloval Girotta a kopala se penalta, jejíž exekuce se ujal Argentinec Sala. Walter Benítez se pohnul snad až příliš brzy, takže pro Emiliana nebyl problém zaznamenat svou jedenáctou branku v sezoně, z toho čtvrtou právě ze značky pokutového kopu - 1:1.

Ve zbytku utkání byli aktivnější domácí a Les Canaris se prakticky už k ničemu nedostali. Čtyři pokusy Nice mezi tři tyče však nejsou dobrou vizitkou. Nicméně nutno dodat, že všechny byly nebezpečné. Kdyby si Cyprien Tatarusanu neporadil s Balotelliho ranou a pozdní Lees Melouovou hlavičkou, mohlo toto střetnutí skončit pro Nantes s nulovým bodovým ziskem.

V součtu všech soutěží to byl pro Nice pátý zápas bez výhry. V Ligue 1 jim i díky tomu patří devátá příčka. Za týden Favreho svěřenci pocestují na Matmut Atlantique v Bordeaux. Kanárci doma přivítají Amiens, přičemž po šestadvaceti kolech stále hájí o jeden jediný bod pátou příčku před dotírajícím Montpellierem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X dneska

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele