3. kolo
19.08.2017 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - EA Guingamp 2:0

OGC Nice si proti Guingampu připsalo na konto vůbec první letošní body. Hosté naopak podruhé ze tří kol odešli ze hřiště s prázdnou.

Orli se v týdnu utkají s Neapolí o postup do Ligy mistrů. Budou to mít zatraceně těžké, jelikož soupeř na úvod italské Serie A neměl problém s Hellasem Verona. Proti skvadře Antoina Kombouarého debutoval před týdnem v dresu PSG hvězdný Neymar. Teď si proti ní zahrál svůj první zápas za Nice rovněž velice známý, ale s brazilským klenotem zkrátka nesrovnatelný Wesley Sneijder.

Tým Luciena Favreho si nechtěl připustit, že by potřetí za sebou v Ligue 1 nebodoval a od začátku byl hodně aktivní. Jenže na první branku se čekalo až do závěrečné minuty úvodního poločasu. Nejprve balon výborně před obránci podržel Rémi Walter. Následně jej poslal na hranici šestnáctky Serimu, který pobídnul Alassaneho Pléu a ten trochu krkolomně, ale přece procedil kulatý předmět za záda Karl-Johana Johnssona - 1:0.

Čtyřiadvacetiletý útočník vsítil minulý rok jedenáct branek. V aktuálním ročníku to byla už jeho druhá trefa. Tu druhou zaznamenal hned po změně stran sám zmiňovaný Rémi Walter, když brankář Guingampu nejprve vyrazil Pléův pokus, načež Pierre Lees Melou hlavičkoval na malé vápno, odkud balon uklízel do brány Walter - 2:0. Znovu - gól roku to ve Francii určitě nebude, ale i takové se počítají.

Nice tedy konečně zabralo a snad tímto vítězstvím nechá zapomenout na nezdary proti ASSE a Troyes. Ale jak uvedeno, klíčový duel teprve svede. Vedle Sneijdera by u toho měl být i Mario Balotelli, který proti Guingampu přišel na hřiště v 64. minutě. Evropská liga je jistá, ale Liga mistrů? To je obrovské lákadlo!

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele