22. kolo
20.01.2018 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Toulouse FC 2:1

Na cizích hřištích letos Toulouse získalo pouhých pět bodů a své konto v tomto ohledu nakonec nerozšířilo ani v Montpellieru, kde sahalo aspoň po remíze. Jenže v páté minutě nastavení se trefil Giovanni Sio a přisoudil vítězství na stranu domácích. Hosté i nadále procházejí velkou krizí a stále okupují předposlední příčku tabulky.

Před tímto soubojem byli v rozhodně daleko lepším rozpoložení svěřenci trenéra Michela Der Zakariana, kteří v uplynulých deseti kolech prohráli jen jednou, navíc se jim dařilo i v obou francouzských pohárech. Pomalu a jistě se schylovalo k jejich celkové jedenácté plichtě v sezóně, než na řadu přišla vymodlená trefa ze samotného závěru utkání.

TFC se naopak i nadále neuvěřitelně trápí, od konce listopadu v posledních osmi kolech urval jen jednu remízu a jednu výhru a zabředl do sestupového pásma, odkud se dlouhodobě jen těžko dostává. A ačkoli hosté čelili vůbec nejlepší defenzívě Ligue 1, prosadili se jako první oni. Skvostnou střelu z velké dálky totiž vyprodukoval Imbula.

Následně mohli náskok navýšit Sangaré nebo Issiaga Sylla, avšak ani jeden z nich míč do sítě nedopravil, a pak následovala velká nepříjemnost pro mužstvo kouče Pascala Dupraze. Gradel v souboji s Roussillonem nastavil podrážku vůči noze svého protivníka, a i když červená karta byla možná v tomhle případě přísnějšího ražení, sudí Brisard si jí zřejmě obhájí.

Přitom právě z rezultovaného přímého kopu se MHSC podařilo srovnat stav. Standardku rozehrál Sambia přímou střelou směrem na bližší tyčku, kde brankář Lafont nestačil zasáhnout. Druhý poločas byl poté z obou stran docela opatrný. Tedy až na poslední patnáctiminutovku, která ve finále nabídla pořádné drama.

Za Toulouse mohl skórovat v 77. minutě Delort, jenže po svém sólu trefil pouze tyčku. I na opačné straně se třásla branková konstrukce, z blízkosti jí totiž rozezvonil Roussillon. V poslední možnou chvíli přece udeřil Montpellier. Chybující Lafont centr Mukieleho nezkrotil ideálně, a toho využil Sio, jenž doklepl balón do prázdné brány.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele