9. kolo
15.10.2017 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - OGC Nice 2:0

Nice i se svou téměř nejsilnější možnou sestavou opět zaváhalo. V tabulce se nechalo předskočit MHSC a s pouhými deseti body z devíti duelů okupuje až čtrnáctou příčku, s patnáctibodovou ztrátou na vedoucí PSG.

Nutno podotknout, že velkou zásluhu na výsledku má brankář Benjamin Lecomte. První ošemetnou situaci ve vlastní šestnáctce musel řešil v sedmadvacáté minutě. Přihrávka Daniela Congrého směřovala přesně mezi Hiltona a brankáře, čehož chtěl využít Alassane Pléa. Lecomte jej však vychytal, stejně jako Balotelliho dorážku.

Následně na něm ztroskotal Allan Saint-Maximin a proletět vzduchem se musel po střele Christophe Jalleta. Největší příležitost první pětačtyřicetiminutovky, co se domácího týmu týče, si na konto připsal kapitán Vitorino Hilton, jenže jeho hlavička mířila o malý kousíček vedle. Pak Yoan Cardinale vyrážel jedovatý pokus Souleymaneho Camary.

V 55. minutě našel svým pasem Nordi Mukiele ve středu hřiště neobsazeného Stéphane Sessegnona, který si balon zpracoval, popošel s ním do vzdálenosti nějakých dvaadvaceti metrů od brány, a pak jej s falší i razancí nekompromisně poslal do pravého horního rohu brány - 1:0. Teď Orli teprve museli začít létat.

Jenže místo soustavného obléhání soupeřova pokutového území se dočkali jen jedné příležitosti, kterou spálil Pléa. V 74. minutě proto podruhé inkasovali. Přečíslení tři na dva vyřešil střídající Isaac Mbenza střelou, která těsně před Cardinalem skočila - 2:0. Šťastná střídání Michela Der Zakariana, jelikož asistenci si připsal Salomon Sambia, jenž byl v té době na hřišti nějaké dvě minuty.

Nice bylo na Stade de la Mosson hodně neškodné a zaslouženě si připsalo pátou porážku. Za týden to na vlastním stadionu Allianz Riviera musí být proti Racingu Strasbourg povinné vítězství. La Pailllade dokázali obrat o body jak PSG, tak Monaco, tak Nice, tedy všechny tři nejlepší týmu uplynulého ročníku. Uvidíme, jestli se jim podobně povede i zápas se Saint-Étienne.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele