14. kolo
25.11.2017 20:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Lille OSC 3:0

Vedení Lille doufalo, že dočasné suspendování trenéra Marcela Bielsy mužstvo oživí. Opak byl ale pravdou. MHSC vzájemný zápas na jihu Francie ovládlo a připisuje další důležité body.

Velkou zásluhu na snadném vítězství týmu Michela Der Zakariana má nepochybně brzký gól. Už ve 4. minutě vletěl do vápna Paul Lasne, načež přihrál pod sebe lépe postavenému Jérome Roussillonovi, jenž z první propálil Mikeho Maignana - 1:0. V 16. minutě mohl po centru Luize Arauja vyrovnat Edger Ié. Bohužel pro LOSC hlavičkoval vedle.

A za deset minut to severofrancouzský celek mohlo mrzet dvojnásob, neboť po opětovné spolupráci Lasneho a Roussillona se parádně zblízka ve skluzu prosadil Giovanni Sio - 2:0. A než se hosté probrali z dvougólového manka, inkasovali potřetí. Teprve v době, kdy se utkání přehouplo do své druhé třetiny. To rozhodně na sebevědomí do další hodiny nepřidá.

Obrana znovu vůbec nefungovala, takže mohl Sio přihrávat před bránu zcela neobsazenému Casimiru Ningovi, který uklízel do protipohybu gólmana - 3:0. Do konce úvodního dějství MHSC žádné branky nepřidali. Zato sedm minut po startu toho druhého byl se svými nůžkami velice blízko Sio. Za Maignanem však zvonila tyč.

Hned z protiakce musel Benjamin Lecomte uklízet do bezpečí střelu Nicolase Pépého. Během závěrečné půlhodinky si Der Zakarianův tým už jenom hlídal výsledek a výrazně polevil, co se tempa týče. Přesto měli Ellyes Skhiri a Isaac Mbenza ještě dvě dobré příležitosti. První jmenovaný ale minul a ten druhý tváří v tvář ztroskotal na brankáři.

Montpellier vcelku překvapivě dokázal v jednom duelu vsítit tři branky. Naopak žádnou nedostal, což se mu stalo v této sezoně už poosmé. Na kontě má i stejný počet inkasovaných branek, což z něj stále dělá nejlépe bránící celek v Ligue 1!!! Honba za dalšími body a lepší, než prozatímní sedmou příčkou, bude pokračovat za týden při střetnutí Marseille. Lille zůstává se dvanácti body předposlední a doma přivítá Toulouse.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele