26. kolo
17.02.2018 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - EA Guingamp 1:1

Montpellier letos prohrál v Ligue 1 jen šestkrát, a i když dosud zvítězil jen v devíti případech, může hlavně díky tomu, že vesměs pravidelně boduje, usilovat o evropské poháry pro příští sezónu. Tentokráte očekával asi více od souboje s Guingampem, ale ve finále vlastně mohl být rád, že dokázal urvat aspoň bod. Po první půli totiž prohrával.

MHSC se mohl ujmout vedení už v 11. minutě. Skhiri totiž dlouhou přihrávkou účelně uvolnil na levé straně Mbenzu, který vnikl do šestnáctky, šanci na skórování ale z vyložené pozice odmítl a o kousek bránu netrefil. Po půlhodině hry naopak soupeř dokázal proměnit pokutový kop, nařízený za faul Hiltona na Thurama, a to díky N'Gbakotoovi.

Samozřejmě že bretaňskému celku tenhle stav plně vyhovoval a do nějakých útočných dobrodružství se vyloženě nepouštěl. Domácím naopak chvilku trvalo, než se jim podařilo na inkasování nějakým způsobem odpovědět. Zprvu hrozil jen Sio, jehož na začátku druhého poločasu z blízkosti vychytal vyběhnuvší brankář Johnsson.

Hostující gólman musel být v pohotovosti i při další střele útočníka Pobřeží slonoviny, jenž tentokráte pálil z hranice vápna, a v 59. minutě se ho pokusil z dálky překonat rovněž Sambia, leč neúspěšně. Ke srovnání stavu nakonec došlo v 73. minutě. Aguilar vystřelil tvrdě po zemi a jeho spoluhráč Sio šikovnou a nelehkou tečí překonal Johnssona.

Přestože konečný výsledek byl spravedlivým vyústěním dění na hřišti, oba týmy si přece ještě ve zbytku utkání vytvořily každý po své jedné příležitosti. V nastavení Johnssona prověřil svým pokusem Lasne, na opačné straně mohl záhy zacílit po přihrávce Blasa velezkušený Briand, ovšem prostor mezi třemi tyčemi trestuhodně minul.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele