12. kolo
04.11.2017 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Amiens SC 1:1

To nejpodstatnější se na Stade de la Mosson v Montpellieru odehrálo až v závěrečné desetiminutovce. Domácí sice vedly, ale záhy soupeř vyrovnal, takže utkání skončilo dělbou bodů.

MHSC měli za sebou solidní sérii a na Amiens si věřili. Ve 20. minutě poslal hodně nebezpečný centr do vápna Nordi Mukiele, balon se dostal až Paulu Lasnemu, ale obrana stihla na poslední chvíli zareagovat. O chvíli později mohlo udeřit na druhé straně hřiště. Po ráně Moussy Konatého se Benjamin Lecomte mohl jenom ohlédnout a sledovat, kterak míči v cestě do jeho sítě zabránilo břevno.

Hosté byli v první půli dále aktivní, nicméně do konce prvního poločasu vyprodukovali pouze pokus těsně vedle. Jeho autorem byl znovu Senegalec Konaté. Historicky první střetnutí těchto dvou celků v rámci Ligue 1 se ve druhém poločase hrálo spíše opatrně. Nikdo nechtěl udělat chybu, nicméně na dvě se přeci jen dostalo.

V 82. minutě si Souleymane Camara narazil s Lasnem, aby v zápětí poslal výtečnou příhrávku za obranu, kam si naběhnul Giovanni Sio. Tváří v tvář Régisi Gurtnerovi zvolil nejefektivnější řešení - brankáře Amiens prostě přeloboval. Michel Der Zakarian a celá jeho družina měla velikou radost, protože když skóruje první, obvykle dovede zápas do vítězného konce.

To se ale tentokrát nestalo. Gaël Kakuta zahrál z levé strany rohový kop, který obrana la Paillade odvrátila na hranici velkého vápna. Tam si taky seběhnul Danilo Avelar, zády k brance ve vzduchu střihnul nůžkami a akrobatickou trefou přehodil Lecomteho, který možná reagoval až příliš pozdě - 1:1. V každém případě platí, že takovéto trefy jsme zvyklí vídat od Zlatana Ibrahimoviće. Pro brazilského beka to byl vůbec první gól v Ligue 1. Nejen on si ho rozhodně bude pamatovat. A uvidíme, jestli se mu na něj podaří ještě navázat.

Montpellier zůstane před další reprezentační přestávkou na osmé příčce a za dva týdny zajíždí do Lyonu. Tým Christopha Pélissiera je zatím na osmnáctém místě a čeká, jak si povede Nice proti Dijonu. Po pauze přivítá doma druhé Monaco, které v tomto kole jednoznačně převálcovalo Guingamp.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele