11. kolo
29.10.2017 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Marseille 0:1

Olympique Marseille tím nejtěsnějším možným rozdílem přehrál Lille a přidělal tak další vrásky Marcelu Bielsovi. Tým vedený argentinským koučem totiž nadále zůstává v sestupovém pásmu, zatímco OM se vyhoupl na čtvrtou příčku.

Cestu na sever vůbec neabsolvovali Jordan Amavi a Dimitri Payet. Naopak k dispozici byli Patrice Evra, Morgan Sanson i Luiz Gustavo, jenž musel v týdnu z rodinných důvodů odcestoval do Brazílie. Jediná trefa utkání přišla na pořad večera v 6. minutě. Vedle pravé strany pokutového území rozehrál Florian Thauvin po zemi přímý kop přímo před bránu, kde si balon našel právě Sanson a zblízka zaznamenal svou třetí branku v sezoně - 0:1.

Lille nechtělo znovu prohrát, a tak muselo zabodovat. Jenže jak Anwar El Ghazi, tak Nicolas Pepé si vylámali zuby na Mandandovi. A brankář hostujícího celku pak brilantně vychytal i hlavičku Ibrahima Amadoua. Ač padl v úvodní pětačtyřicetiminutovce jediný gól, šance k vidění byly a hráči LOSC si věřili, že se jim ve druhém dějství podaří alespoň vyrovnat.

Po El Ghaziho tečované standardní situaci chybělo více štěstíčka. Následně musel bohužel střídat aktivní Amadou a místo něj přišel Ezequiel Ponce, jenž na severu Francie hostuje z AS Řím. Jenže ani on, ani nikdo z jeho spoluhráčů se do vyložené příležitosti ve zbývajících třiceti minutách nedostal. Naopak v záběru ještě musel Mike Maignan přesvědčivým zásahem zabránit ve skórování Luizi Gustavovi.

Marseille má tak na kontě jednadvacet bodů, což je po jedenácti kolech nejlepší výsledek od sezony 2014/2015, kdy shodou okolností pod vedením Marcela Bielsy dokonce vedla tabulku! Příště na Stade Vélodrome přivítá Caen. Lille, které má stále zápas s Amiens k dobru, čeká důležité střetnutí s posledními Metami.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co se to letos děje s LOSC? O OGC Nice ani nemluvě. Za to OM slušný.

Tip: 2

Reagovat
MaraCe_Napolitan

Zverenci Marcela Bielsi hlavne ... To by me zajimalo , kde udelali soudruzi z NDR chybu .... Nic ve zlym ... I mistr tesar se utne

Reagovat
MaraCe_Napolitan

tak sem se chytnul sam do pasti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele