1. kolo
06.08.2017 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - FC Nantes 3:0

V jasnou záležitost se nakonec proměnilo střetnutí trenérů Marcela Bielsy a Claudia Ranieriho. Lille po zásluze zvítězilo nad FC Nantes 3:0 a argentinský lodivod alespoň v úvodu sezony splnil, co slíbil, tedy ofenzivní fotbal.

Dlouho očekávaný duel dvou zkušených stratégů začalo lépe domácí Lille, to sice hosty přehrávalo, ale žádnou velkou gólovku si ne a ne připsat. Nantes se rozkoukávalo poměrně dlouho, ale nakonec se mohlo ujmout vedení. Tourého ránu pod břevno Maignan vyrazil a dorážející Nakoulma zazdil stoprocentní šanci, která měla skončit gólem. LOSC si krátce na to také vypracovalo jasnou gólovku, na centr na malé vápno si naskočil de Préville a hlavou těsně minul. To byly dvě největší příležitosti prvního poločasu. Lille mělo větší převahu, ale scházelo gólové vyjádření.

Co se nepovedlo za celý první poločas, to se podařilo krátce po změně stran. Junior Alonso Mujica se dostal za vápnem k odvrácenému balón a přesnou levačkou k tyči nedal Dupému šanci. Lille se ujalo vedení naprosto po zásluze a bylo na Nantes jak na vývoj zareaguje. A nemuselo to trvat dlouho, jen o dvě minuty později se objevil před Maignanem Rongier, ovšem vyrovnání mu nebylo přáno.

Nantes se každopádně do žádného většího tlaku nedostávalo a v 66.minutě se naděje na bodový zisk rapidně snížily. Pallois totiž fauloval Malcuita a penalta byla na světě. Nicolas de Préville si vůbec nedělal starosti, penaltu uklidil po zemi k tyči a zvýšil vedení domácího celku na 2:0. A ze strany domácích to ještě nebylo vše. Za chvíli předvedli rychlou akci, na jejímž konci byl Anwar El Ghazi a bylo po zápase.

Bielsovi hoši se ve zbytku utkání nikam nehnali a i Nantes pochopilo, že na body rohodně nedosáhne. Lille tak přehrálo Nantes celkovým skóre 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele