33. kolo
14.04.2018 20:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - EA Guingamp 2:2

Lille bere z domácího zápasu proti Guingampu jen bod a vzhledem k průběhu ho to musí pořádně mrzet. Ještě v nastavení totiž domácí vedli o dvě branky a málokdo pochyboval, že vedení ještě ztratí. A přesně to se stalo, v první minutě nastavení si nejprve vstřelil vlastní gól Mujica a ve čtvrté minutě srovnal na konečných 2:2 Jimmy Briand.

LOSC potřeboval body jako sůl, aby si vylepšil stávající pozici, která není vůbec dobrá. Tradiční francouzský klub bojuje o záchranu a také po 33. kole zůstane na sedmnáctém místě, přestože tomu mohlo být dávno jinak.

Lille začalo aktivně a už po pár minutách se mohlo ujmout vedení, kdyby Mothiba před prázdnou brankou dosáhl na balón. O chvíli později se domácí dožadovali pokutového kopu po tom, co ve vápně upadl Araújo, sudí však jejich prosby nevyslyšel. První poločas zas tolik zajímavých okamžiků nepřinesl a druhý poločas v tomto směru představoval velkou změnu. K vidění byla spousty šancí a především branky. Lille šlo do vedení v 56. minutě po krásné akci a dobré práci Nicolase Pepého. Ten se ve vápně zbavil protihráče a chladnokrevně zakončil. Jen o dvě minuty později Lille přidalo druhou brankou a znovu to bylo po báječné akci. Před brankářem tentokrát nezaváhal Araújo a domácí si hýčkali už dvoubrankový náskok.

Domácí tento výsledek bez problémů drželi až do posledních minut zápasu. Když sudí ukázal nastavený čas, mnozí fanoušci domácího celku už věřili, že jejich tým získal tři body, ovšem ve fotbale není konec, dokud se nezapíská. V první minutě nastavení totiž nešťastně zasáhl Mujica Alonso a byl z toho vlastenec, který odstartoval pořádné drama. Guingamp cítil šanci na vyrovnání a ve zbylém čase vrhl vše do útoku. Lille bylo blízko blizoučko třem bodům, jenomže ve čtvrté minutě nastavení vypálil po odraženém balónu N'Gbakoto, střelu zachytil Briand a úplně volný před brankářem nezaváhal. Lille ztratilo v nastavení takřka jistou výhru a ze zápasu bere pouze bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele