13. kolo
17.11.2017 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Lille OSC - AS Saint-Étienne 3:1

Poprvé v této sezóně se Lille pod vedením trenéra Marcela Bielsy podařilo vyhrát dvakrát v řadě, a tak postupně šplhá tabulkou ze sestupového pásma výše. St. Étienne nyní vedl dočasně šéftrenér mládeže Julien Sablé a neprožil úplně povedenou premiéru. Jeho mužstvo totiž ztratilo alespoň bod v poslední dvacetiminutovce utkání.

Les Verts nemají město ze severu Francie dlouhodobě v oblibě a v tomhle duelu tuto skutečnost potvrdili. Nevyhráli tam totiž ani na sedmnáctý pokus. Prosadit se za ně dokázal z penalty pouze v závěru půle Jonathan Bamba, jenž vyrovnával stav po trefě Nicolase Pépého. Thiago Mendes a Ezequiel Ponce pak zařídili Dogám konečné vítězství.

Po debaklu v derby s Lyonem se během reprezentační přestávky poroučel ze st. étiennské lavičky Óscar García, avšak ani nový impuls v podobě příchodu Sablého evidentně nezabral. ASSE přitom hrál proti soupeři, který se v tomto ročníku spíše trápí, a i po minulé důležité výhře na půdě Mét se nacházel na předposlední příčce tabulky.

Domácí se ujali vedení po dvaceti minutách hry. El Ghazi na levé straně zasekl míč, pravačkou odcentroval na hranici brankového území na nabíhajícího si Pépého, jenž si naběhl mezi špatně bránícího Pogbu a Pierra-Gabriela, a svou hlavičku usměrnil přesně k tyčce. Do přestávky však bylo nakonec skóre tohoto střetnutí vyrovnané.

Thiago Maia totiž v pokutovém území poslal k zemi Daba a sudí Hamel se nezdráhal ukázat na bílý puntík. Nařízenou penaltu následně proměnil Bamba, který zamířil nad marně se natahujícího brankáře Maignana. Ani druhá půle příliš gólových šancí nenabídla. Zahrozil vlastně až v 67. minutě z přímého kopu El Ghazi, vychytal ho však gólman Ruffier.

O všem podstatném se tedy rozhodovalo až v závěrečných devatenácti minutách. V 71. minutě vytasil ze svého repertoáru výstavní pumelici Thiago Mendes, jenž zakroutil míč ze střední vzdálenosti skvostně přesně k tyči. Tři body poté pojišťoval ještě střídající Ponce, jemuž se podařilo zužitkovat z vápna zpětnou přihrávku od El Ghaziho.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 10.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele