7. kolo
22.09.2017 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Lille OSC - AS Monaco 0:4

Monaco potvrdilo, že na Lille se mu v poslední době daří, už počtvrté v řadě ho porazilo, a navíc proti LOSC už potřetí skórovalo hned čtyřikrát v jednom utkání. Domácí výsledkově zaznamenali dosud nejhorší utkání v sezóně. Jejich start se pod novým koučem Marcelem Bielsou určitě musí hodnotit už teď negativně.

Časy, kdy v knížecím klubu řádili Kylian Mbappé nebo Bernardo Silva, jsou po letním přestupovém období dávno pryč. Že by však svěřenci kouče Leonarda Jardima nějak výrazně zaháleli, to se říci určitě nedá. Alespoň výsledky jsou toho jasným důkazem. Pořád vlastně připomínají tu ofenzivní mašinu z loňska, která je jen těžko k zastavení.

Vítěznou a rozhodující branku tohoto utkání zaznamenal Jovetič, jenž se radoval ze svého vůbec prvního gólu v novém dresu, a to ve 24. minutě. Ve středu pole se šťastně dostal k balónu, zmátl rychlou kličkou obránce Amadoua a přesnou střelou ke vzdálenější tyčce překonal překvapeného gólmana Maignana. A po půlhodině hry pak ASM náskok navýšil.

Thiago Maia se totiž nedobře snažil odvrátit letící míč do bezpečí, tohoto využil Touré, jehož přihrávka z pravé strany doputovala až k nohám Ghezzala, a ten snadno zcela osamocený zacílil k tyčce. Domácí si toho směrem dopředu opravdu moc nevytvořili, v závěru půle zahrozil snad jen Luiz Araujo, jenže soupeřovu bránu minul.

Netrvalo příliš dlouho a knížecí klub své vedení těsně po obrátce ještě pojišťoval. Bek Bissouma na pravém křídle trestuhodně zaváhal a upadl, čehož využil Rony Lopes, který naběhl do šestnáctky, a odtud sice Maignana nepřekonal, nicméně plachtící míč ve vzduchu zachytil hlavou Falcao, jenž už snadno dorážel do poloodkryté svatyně.

V 73. minutě Monaco zaznamenalo svůj poslední přesný zásah tohoto střetnutí. N'Guessan zezadu nešetrně drcl do pronikajícího Jorgeho a sudí Schneider nařídil pokutový kop. K němu se postavil Falcao, který do protipohybu Maignana snadno skóroval. V závěru mohl skóre korigovat Ponce, z blízkosti si však na brankáře Benaglia nepřišel.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele