21. kolo
16.01.2018 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - SM Caen 0:2

Hloupým vyloučením a nařízenou penaltou fotbalisté Bordeaux padli před vlastními fanoušky s Caen. Když už se zdálo, že zápas směřuje k remíze, došlo k totálnímu zkratu stopera Paula Baysseho, po němž se z pokutové značky prosadil Ivan Santini. Následně ještě v nastavení pojišťoval tři body gólem přes půl hřiště Ronny Rodelin.

Po šesti porážkách v řadě se naposledy Les Girondins vzpamatovali a uspěli na půdě Troyes. SMC pro něj přitom představoval protivníka, jenž byl určitě k poražení. Asi spravedlivým výsledkem by byla konečná plichta. To by však svěřenci Jocelyna Gourvenneca, o jehož odchodu z klubu se již nahlas hovoří, nesměli tak moc zpackat závěrečné minuty.

Domácí nakonec mohli počítat se svou oporou Malcomem, svým nejlepším střelcem, u nějž se nevědělo, zda-li před přestupem do Premier League nastoupí, aby se případně nezranil. Jejich největší šanci v první půli spálil Meïté, čerstvá monacká akvizice, který z vyložené pozice svou pravačku trestuhodně minul odkrytou bránu.

Caen, které disponuje nejhorším útokem v Ligue 1, se směrem dopředu nijak vehementně nehnalo. Nahrál mu ovšem hodně do karet moment z 87. minuty. Baysse, který po svém předstupu z Málagy dostal v obraně podruhé zase plnou důvěru, se mimo souboj o míč dostal do křížku se Santinim, kterého udeřil, a inkasoval červenou kartu.

A protože svůj přestupek spáchal ve vápně, ukázal sudí Jochem na bílý puntík, a z něho se pak exekutor Santini nezmýlil. Najít odpověď ve zbývajícím čase by byl složitý úkol pro jakýkoli mančaft. FCGdB se vrhl i s brankářem Costilem dopředu, čehož nakonec využil Rodelin, jenž od středové čáry usměrnil táhlou střelu do zcela prázdné branky.

V uplynulých deseti kolech získal celek ze severu Francie pouhých devět bodů a šest z nich proti Bordeaux. Ono poslední listopadové vítězství se urodilo právě ještě v podzimní části proti tomuto soupeři. Hosté se tak pohodlně odpoutali od sestupové pásma do středu tabulky, zatímco domácí jsou od něj vzdáleni stále jen na rozdíl čtyř bodů.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele