7. kolo
23.09.2017 20:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - EA Guingamp 3:1

Bordeaux i po sedmém kole zůstává neporaženo a po celkově čtvrtém vítězství v sezóně se posunulo na parádní třetí místo tabulky. Nad Guingampem uspělo naplno už popáté během posledních šesti vzájemných utkání a potvrdilo parádní formu ze začátku sezóny. Bretaňský celek nakonec přišel o kýžený úspěch až čtvrthodinu před koncem.

Hosté by s případným jedním získaným bodem byli asi zcela určitě spokojeni. Zkraje druhého dějství dokázali zareagovat na úvodní gól Francoisa Kamana, který se trefil po půlhodině hry, a to zásluhou Yannise Salibura. Jenže soupeř nakonec uzmul vítězství díky Alexandremu Mendymu a Jonathanovi Cafúovi v posledních patnácti minutách.

Les Girondins nevstoupili do tohoto střetnutí úplně nejlépe. Sotva sudí Bastien nažhavil svou píšťalku, už do ní musel foukat kvůli zákroku Toulalana na Thurama v pokutovém území, a nařizovat penaltu. Jenže zkušený Briand během exekuce totálně selhal a balón z bílého puntíku v podstatě jen daroval do připravené náruče brankáře Costila.

Ve 31. minutě zahrávali pokutový kop také domácí. Pronikající Kamano si ve vápně píchl míč do strany, obránce Kerbrat ho podrazil, a Bastien zase ukazoval na pokutovou značku. Ani tentokráte však nebyla penalta proměněna, jelikož de Prévilleho střelu vyrazil gólman Johnsson, ovšem pouze ke Kamanovi, který pohodlně dorážel.

EAG na počátku druhé půle dokázal srovnat stav. Možná až příliš v rukavičkách si bordeauxská defenzíva počínala proti Thuramovi, jenž přihrál míč na Salibura, a jeho tečovaný pokus skončil za zády Costila. Od té chvíle se mužstvo kouče Antoina Kombouarého snažilo nerozhodný výsledek hlavně udržet.

Avšak jeho počínání nakonec nebylo úspěšné. V 75. minutě Malcom prostrčil míč do vápna, Jonathan Cafú ho přenechal chytře Mendymu, a ten poté zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. V nastavení pak ještě FCGdB přidal jednu pojistku. Sankhare vyslal kolmici na Jonathana Cafúa, jenž si pohlídal ofsajd, a před Johnssonem v brejku nezaváhal.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele