15. kolo
28.11.2017 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 3:0

Bordeaux možná až nečekaně snadno skolilo před vlastními fanoušky St. Étienne a přerušilo svou negativní šňůru sedmi zápasů bez vítězství. Les Verts naopak i nadále hledají svou ztracenou tvář a prohráli už počtvrté během uplynulých šesti kol. Dvakrát se v tomhle utkání trefil Alexandre Mendy, jednou brankou ho pak doplnil Malcom.

Hostům se pod vedením trenéra Juliena Sablého a jeho asistenta Jeana-Louise Gasseta pořád nedaří. Především se pak trápí v defenzivní činnosti, spolu s tímto utkáním obdrželi za měsíc listopad hrozivých třináct gólů za 360 minut. A to přitom v úvodních jedenácti kolech Ligue 1 inkasovali dohromady pouze desetkrát.

Svěřenci Jocelyna Gourvenneca vstoupili do duelu přesně tak, jak si představovali. Mendymu za vápnem sklepl balón Vada, jediný typický hrot Bordeaux v rozestavení 4-2-3-1 v rychlosti obešel obránce Pogbu a svou následnou střelu usměrnil přesně k tyči. Srovnat mohl záhy Hernani, jenže z přímého kopu trefil jen brankovou konstrukci.

Už před samotným začátkem se hodně spekulovalo o tom, koho nakonec Les Girondins nasadí do útoku, protože vykartovaní byli nově hned dva forvardi, a to Nicolas De Préville a Francois Kamano. Domácí se každopádně s těmito problémy vypořádali. A ve 31. minutě navýšil náskok Malcom, jenž svou levačku nasměroval úchvatně do sítě.

ASSE se ani za tohoto nepříznivého stavu nevzdával a po obrátce mohl aspoň snížit, zase však měl trošku smůlu v koncovce. V 52. minutě se snažil brankáře Costila přelobovat Diony, balón ale nakonec skončil pouze na břevně. Naopak v 57. minutě Bordeaux definitivně rozhodlo o svém vítězství, protože Mendy zužitkoval centr zleva od Sabalyho.

Pro něho to bylo vůbec poprvé, co kdy v nejvyšší francouzské soutěži zaznamenal dva přesné zásahy v jednom zápase. Třiadvacetiletý Francouz v ofenzívě opravdu skvěle zastoupil potrestaného De Prévilla. A nebyl přitom daleko od hattricku, avšak po hodině hry z vyložené pozice pouze přestřelil kýžený a chtěný prostor.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele