34. kolo
20.04.2018 19:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - Stade Rennes 1:1

Nantes se v ostře sledovaném derby proti Rennes ujalo vedení, což by v první polovině sezony bylo velice dobré znamení. Jenže pro tu druhou to neplatí, neboť v závěrečné desetiminutovce si vstřelil vlastní gól Nicolas Pallois. Ranieriho tým měl navíc zkomplikovanou situaci tím, že celý poločas hrál o deseti. Oba celky zůstávají v boji o poháry, akorát je velmi pravděpodobné, že se před ně dostane ASSE, případně jeden z dvojice Montpellier - Nice.

Emiliano Sala se do dění tohoto střetnutí zapsal celkem třikrát. Poprvé ve dvaatřicáté minutě, když spálil velice dobrou příležitost. Podruhé ve 40. minutě, když vyfasoval první žlutou kartu. A potřetí v úvodní minutě druhého dějství, když okamžitě po rozehrávce ve snaze získat balon atakoval Jamese Léa-Silikiho. Zkušený rozhodčí bastien opět sáhnul do kapsičky nejprve pro žlutou, a pak i pro červenou kartu.

Claudio Ranieri nebyl rád, ale jeho družina vedla, protože tři minuty před odchodem do šaten poslal přízemní centr z pravé strany do vápna Jules Iloki. Tomáše Koubka zřejmě trochu zmátnul pohyb spoluhráče před ním, takže míč poměrně nešikovně pouze odrazil před sebe, kde číhal Adrien Thomasson a dokázal propálit tříčlennou obrannou hráz před sebou - 1:0. S tím se určitě dalo pracovat i při početní nevýhodě.

V 55. minutě to byl právě Léa-Siliki, kdo pořádně vylekal Cipriena Tatarusana. Iloki pak ve výborné pozici selhal, v čemž ho o deset minut později napodobil kolega Andrei Girotto. V jednaosmdesáté minutě tedy mohli hosté vyrovnat. Rohový kop byl odhlavičkován jenom k Jamesi Léa-Silikimu, který stál pořád ve vápně, a tak vystřelil.

Rána se otřela o nohu Nicolase Palloise a k velké smůle zapadla přesně k levé tyči - 1:1. Les Rouges et Noirs vycítili šanci. Wahbi Khazri však trefil pouze tyčku a Joris Gnagnon přinutil Tatarusana k výbornému zákroku. Lamouchiho svěřenci vlastně vystřelili za celých devadesát minut pouze dvakrát mezi tři tyče. Přesto to stačilo k tomu, aby lehce pokazili oslavy pětasedmdesátiletého výročí založení klubu FC Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele