38. kolo
19.05.2018 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - Racing Strasbourg 1:0

Trenér Claudio Ranieri zakončil svou roční anabázi v Nantes vítězně. Přes výborný podzim z toho nakonec byla devátá příčka se čtrnácti výhrami a stejným počtem porážek. Racing Strasbourg osmnáctá prohra jistě nebolela, protože už měl díky třem uhraným bodům proti Lyonu Ligue 1 jistou i pro sezonu 2018/2019.

Hráči evidentně chtěli pro kouče zápas vyhrát. V 10. minutě hlavičkoval Abdoulaye Touré a Bingourou Kamara musel uklízet z čáry. Les Canaris byli aktivnější a více drželi balon na svých kopačkách. Vyloženou příležitost si však nevytvořili. Tedy až do dvaatřicáté minuty. I po ní to byl ale typický obraz hry pro zápasy klubu ze Stade de la Beaujoire.

Setrvejme však ještě v oné 32. minutě. Tehdy vymyslel Abdoulye Touré chytrou uličku na Léo Duboise, který z hranice šestnáctky mířil po zemi přesně k bližší (pravé) tyči - 1:0. Jako správný kapitán tedy zajistil svému týmu vítězství, i když to v té době ještě pochopitelně nikdo nemohl vědět s absolutní jistotou.

V každém případě šlo o jeho třetí gól v sezoně, což rozhodně není špatné vysvědčení, vezmeme-li v potaz fakt, že se nikdy předtím v nejvyšší soutěži netrefil. Pod Ranierim předváděl velice dobré výkony, které však nakonec stejně nestačily na pozvánku od Didiera Deschampse pro šampionát v Rusku. Ve třiadvaceti ale bude nepochybně mít ještě moře příležitostí, aby dokázal, že do reprezentačního výběru patří.

Čtyři minuty po svém zásahu se mohl proměnit v asistenta, jenže to by Emiliana Sala nesměl jeho pobídku tak trestuhodným způsobem zazdít. Upřímně řečeno je trochu s podivem, že se dostal na metu dvanácti gólů, jako před rokem, kdy v Nantes koučoval výrazně ofenzivně naladěný Sergio Conceicao, jenž letos slavil titul s FC Porto.

Jeho italský nástupce oproti tomu vycházel více ze zabezpečené obrany, o čemž svědčí pouhých jednačtyřicet inkasovaných branek, což je po PSG (29) MHSC (33) třetí nejlepší číslo z celé Ligue 1. Naopak šestatřicet vstřelených gólů představuje čtvrtou nejhorší bilanci (dělené místo s Montpellierem). Hůře v této statistice dopadli jen Caen, Troyes a Mety.

Ale pojďme ještě zpět do Bretaně na druhý poločas. V 71. minutě mohl přidat pojišťovací branku Andrei Girotto, jenomže to by se míči nesměl Pablo Martinez postavit do cesty. Za osm minut rozehrál roh Anthony Goncalves a ke hlavičce se dostal Kader Manganne. Bohužel pro Strasbourg mířil mimo.

V šestaosmdesáté minutě ještě musel Cyprian Tatarusanu, který převzal post jedničky po oblíbenci diváků Rémym Riouovi, vyběhnout proti Idrissovi Saadimu, aby mu v dobré pozici znemožnil střelecký úhel. Nantes tedy uhájilo nejtěsnější skóre 1:0, což se jinak ambicióznímu klubu povedlo od srpna hned osmkrát. Během letní přípravy tedy určitě bude na čem pracovat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele