22. kolo
20.01.2018 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Girondins Bordeaux 0:1

Derby o Atlantik zvládlo překvapivě lépe Bordeaux. Klub prochází hlubokou krizí a v současné chvíli hledá nového trenéra, ale i přesto pod vedením dočasně zvoleného Érica Bedoueho uspěl na půdě letos hodně silného Nantes. Kanárci nevyhráli ani na třetí pokus a po prohře s PSG, remíze v Toulouse a nynějším výsledku oslabili svou pátou pozici.

Les Girondins na svého pobřežního rivala prostě umějí a od roku 2015 s ním neprohráli ani na sedmý pokus. O jedinou branku celého střetnutí se postaral v prvním dějství Nicolas de Préville, jenž v novém dresu skóroval teprve podruhé. Na svém kontě má už ale letos čtyři ligové branky, dvě předchozí totiž zaznamenal ještě zkraje sezóny, když hrál za Lille.

Začátek nového roku byl pro Bordeaux opravdu hodně bouřlivý. Ještě o vánočních svátcích se zdálo, že má trenér Jocelyn Gourvennec plnou důvěru vedení, jenže minulá porážka v Caen mu definitivně srazila vaz. Aktuální kondiční trenér Bedoue svůj tým připravil na Nantes velmi dobře. A především v obraně si počínali velmi kompaktně.

Domácí nepůsobili na hřišti žádným nebezpečným dojmem. Už od 26. minuty navíc museli dohánět jednogólové manko, jelikož Sabalyho centr zužitkoval hlavou de Préville, ten se přitom až příliš snadno odpoutal od nedůrazného obránce Dubiose. A brankář Tatarusanu již tuhle situaci vyřešit nedokázal. Po míči se jen marně natahoval.

Les Canaris ani náhodou nepatří k nejofenzivnějším mužstvům Ligue 1, doposud všudy všeho nastříleli jen devatenáct branek, a i tenhle zápas potvrdil, že útok není vyloženě jejich silnou stránkou. Do poločasu mohl srovnat snad jen Diego Carlos, ovšem brankář Costil, a zároveň nový kapitán FCGdB po odchodu Jérémyho Toulalana, jeho hlavičku polapil.

Zkraje druhého poločasu se snažil Costila překonat rovněž Rongier, avšak se svým pokusem zpoza vápna neuspěl. Náskok Bordeaux se naopak snažil pojistit de Préville, jenže pálil pouze těsně vedle. V nastavení se Nantes přece jenom mohlo dočkat vyrovnání, jenže N'Gom trefil z blízkosti jen Costila a z dorážky následně mířil trestuhodně nad Sala.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele