29. kolo
10.03.2018 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - ES Troyes 1:0

Troyes prohrálo v nejvyšší soutěži potřetí v řadě a opět se vzdálilo záchraně v nejvyšší soutěži, na půdě favorizovaného Nantes to nemělo k bodovému zisku až tak daleko. Nerozhodný bezbrankový stav drželo až do 86. minuty, kdy jediný gól utkání vstřelil Emiliano Sala. Hosté jsou v tabulce na osmnácté pozici s osmadvaceti body jen o skóre před devatenáctým Lille. FC se posunul na fantastickou pátou pozici s třiačtyřiceti body.

Po úvodní velmi opatrné dvacetiminutovce mohli udeřit hosté, jejich soupeř se totiž dopustil obrovské hrubky ve vlastní rozehrávce. Niane famózně vypíchl míč bránícímu protihráči a poté odcentroval přímo na hlavu jednačtyřicetiletého veterána Niveta, který zblízka trefil bližší tyč. Ve 27. minutě po přímém volném kopu Pelého od postranní čáry tečoval balón špičkou kopačky aktivní Nivet a brankář Tătăruşanu se vytáhl s reflexivním zákrokem.

Po půl hodině hry spálilo Troyes další velkou možnost, tentokráte po vysokém pasu Obianga sklepl míč skvěle hrající Nivet pro rozběhnutého Grandsira a ten mířil do boční sítě. Domácí ukázali svou sílu až v nastaveném čase úvodního dějství, když po standardní situaci prodlužoval hlavou za sebe k zadní tyči Thomasson a důrazný Awaziem vzápětí trestuhodně minul odkrytou branku.

Ve druhém poločase tlak mírného outsidera opadl a Nantes se naopak začalo dostávat do optimálního rozpoložení. V 58. minutě vystřelit z otočky pozdější hrdina Sala a vzdálenější konstrukci minul zhruba o metr. Za další tři minuty vypálil velmi tvrdě střídající Touré a míč se poté odrazil od hlavy Vizcarrondoa mimo prostor tří tyčí, gólman Zelazny pouze zůstal stát jako přimrzlý na brankové čáře.

Domácí rozhodli o osudu sobotního duelu zhruba pět minut před závěrečným hvizdem, svůj dvanáctý ligový gól v tomto ročníku Ligue 1 vsítil sedmadvacetiletý argentinský rodák Sala. Ten si po parádním centru Duboise z pravého křídla naběhl do předbrankového prostoru a prudkou hlavičkou ze čtyř metrů pokořil naprosto bezmocného Zelaznyho. Hostům na žádný odpor nezbyly síly a domu tak odjíždějí s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele