5. kolo
08.09.2017 20:45 CET
1 : 5
(1:1)

Reportáž

FC Metz - Paris Saint-Germain 1:5

Méty chtěly sehrát s favorizovaným PSG určitě důstojnější roli, ale veškeré plány zhatilo vyloučení Assou-Ekotta z 57.minuty utkání. Pařížané přesilovku dokonale využili, během čtvrthodiny nasázeli tři branky a nakonec zvítězili celkovým skóre 5:1. Prosadili si i letní akvizice Neymar s Mbappém.

Pařížané hrající ve žlutých dresech měli od začátku zápasu jasnou převahu a velké šance začaly přicházet neskor. Nejprve v tutovce trefil střed brány Rabiot a jen o chvíli později orazítkoval tyč Cavani. Urugvajský snajpr si vše vynahradil ve 33.minutě, kdy obešel brankáře Kawašimu a střelou do prázdné poprvé zařídil změnu skóre. Jen o další tři minuty později opět hlavičkoval Cavani a Kawašima se tentokrát vytáhl s parádním zákrokem.

PSG mělo utkání zcela ve své režii, ovšem ve 37.minutě došlo k nečekanému domácímu úderu. Dossevi využil velkého zaváhání hostující obrany a okamžitým lehkým obloučkem posadil balón na hlavu Jonathana Riviereza - 1:1. Pařížany vyrovnání rozhodilo a krátce po změně stran jim mohlo být ještě hůře. Domácí Riviére totiž zazdil neuvěřitelnou příležitost. Po dalším zaváhání obrany měl Riviére před sebou úplně prázdnou branku a stačilo prostě jen poslat balón do sítě, nikoliv však nad, jak učinil domácí útočník.

Byl to jeden z klíčových momentů, které nakonec stálo Méty zápas. Tím druhým byla situace z 57.minuty. Assou-Ekotto totiž naprosto šíleně zajel do Mbappého a sudí nemohl ukázat nic jiného, než červenou kartu.

Do oslabeného soupeře se PSG pustilo se vší vervou. Mbappého pohotová rána z hranice šestnáctky vrátila Pařížanům vedení a jen o chvíli později z totožného místa zamířil do černého Neymar. Čtvrthodinu před koncem zvyšoval už na 4:1 po pěkné akci Edinson Cavani a střelecký účet uzavřel dvě minuty před koncem po vystihnutí přihrávky Lucas Moura. PSG přejelo Méty a zůstává v čele Ligue 1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Ranoth

bude uz hrat mbappe ?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle posledních spekulací by měl být na hrotu. Hrály se repre zápasy a hráči z Jižní Ameriky by neměli hrát v základu, čili Neymar, Cavani atd.. až na Marquinhose, který by v základu být měl. Tudíž by měl Mbappé hrát a na hrotu, jak jsem již psal.

A pro toho, koho to zajímá, by měl být útok poskládaný Draxler - Mbappé - Lucas.

Reagovat
smazaný uživatel

takhle sestavený útok by byl super. Proti FC Metz nemusí hrát Cavani, Neymar. Lucas si aspoň letos poprvé zahraje.

Reagovat
smazaný uživatel

mohl jsi aspon napsat ( muj tip)...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano proto tam je napsáno "podle posledních spekulací".. pročítám Francouzské sportovní stránky zaměřené na PSG a vycházím z článků.. čili můj tip jak z prdele co?

Reagovat
smazaný uživatel

echapu... ze Real nekoupil toho Mbappeho... co zas v tomto zapase predvadel ...toho meli koupit za kazdou cenu... protoze s nim by dominovali jeste tak 5 let v kuse

Reagovat
smazaný uživatel

Riviere to měl dát, škoda. Assou-Ekotto vyloučení ne, trefil míč - žlutá karta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele