32. kolo
08.04.2018 17:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

FC Metz - Olympique Lyon 0:5

Lyon s absolutním přehledem vyplenil Stade Municipal Saint-Symphorien a připsal si na konto osmnáctou výhru. Mety stále mají šanci na udržení, jenže takovýto výprask z pohledu týmu Frédérika Heintze ničemu nepomáhá.

Hostům rozhodně nahrál do karet úvodní gól, na který se nečekalo ani 60 sekund. Memphis Depay zahrával z pravé strany rohový kop. Mariano vyskočil výše než Moussa Niakhaté a jeho hlavička zapadla přesně k tyči - 0:1. Ve 20. minutě Dephay znovu zahrával roh, tentokrát z levé strany. Eiji Kawashima na balon nedosáhnul, což by nebyla pohroma, kdyby za ním nečíhal Marcelo - 0:2.

Nedlouho před vypršením úvodní třetiny zápasu poslal Bertrand Traoré přihrávku napříč pokutovým územím. Holandský útočník si ale musel na svou trefu počkat až do druhého poločasu. Jeho 20. minutě jej vyslal za obranu Tanguy Ndombele a tváří v tvář japonskému gólmanovi řešil jednoduché zakončení do protipohybu - 0:3.

Další hřebíček zasadil rozloženému soupeři o pouhé tři minutky později Bertrand Traoré, když po Depayově pobídce uklízel levačkou po zemi milimetrově přesně na vzdálenější tyč - 0:4. Na Anthonyho Lopese směřovalo během devadesáti minut pět střel. Tu nejnebezpečnější měl na svědomí Renaud Cohade.

Les Gones naopak ukázali velice solidní produktivitu. Kawashimovým směrem pálil sedmkrát a z toho padlo pět branek. Tu poslední připravili svou chybnou rozehrávkou sami domácí. V přečíslení pak Depay posunul na Mariana, jehož chytrý lob znamenal sedmnáctou branku v sezoně. Génésiův tým to nakonec měl snadnější, než se čekalo.

Rozhodně nebude od věci si připomenout, že tímto poměrem přehrál Lyon za dvaatřicet uplynulých kol svého protivníka hned čtyřikrát, přičemž "bůra" naděloval výhradně venku, konkrétně v Troyes, Saint-Étienne a v Nice. Amiens tedy může být o příštím víkendu realtivně v pohodě. Ale ubrání se za dva týdny Dijon? A zvládnou Mety ještě o prvoligovou příslušnost zabojovat v duelu s Rennes?

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele