38. kolo
19.05.2018 21:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

FC Metz - Girondins Bordeaux 0:4

Bordeaux z posledních sedmi utkání vydolovalo 18 bodů, díky čemuž na úkor AS Saint-Étienne a Nice proklouzlo do Evropské ligy. A Mety? Tam si asi představovali důstojnější rozloučení s nejvyšší soutěží.

Na Stade Municipal Saint-Symphorien to všechno začalo už v 10. minutě. Malcolm z levé strany rozehrával od rohového praporku a Martin Braithwaite cílil hlavou v obtížné pozici přesně k pravé tyči - 0:1. Jednadvacetiletý Brazilec, který byl nominován na cenu pro nejlepšího mladého hráče roku, přispěchal o chvíli později s dalším rohem, ze kterého zazvonil Jules Koundé na tyč.

Ještě neuběhla ani úvodní dvacetiminutovka a Eiji Kawashima i jeho obránci chybovali, tudíž mohl Malcolm nadvakrát zblízka a z úhlu poslat kulatý předmět za brankovou čáru - 0:2. Jeho dvanáctý gól v ročníku přinesl týmu ještě větší klid na kopačky. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky se mohl jeho nadřízený Gus Poyet do třetice zaradovat.

Braithwaite servíroval svůj přízemní centr zprava do té nepopulární kapsy mezi brankářem a obránci. Hrubé nedorozumění mezi Kawashimou a Vahidem Selihovićem znamenalo, že mohl Francois Kamano vleže skórovat do odkryté klece - 0:3. V šatně ovšem euforie nepanovala, protože Lyon prohrával s Nice. A v takovém případě by poslední pohárovou příčku uzmuli Orli.

Les Girondins si poslední trefu schovávali na sedmasedmdesátou minutu, kdy už byl na hřišti také Jaroslav Plašil. Kamano vyslal podél postranní čáry Nicolase De Prévilla, který chtěl na první pohled zřejmě centrovat do vápna na kolegu Braithwaitea, nicméně balon k údivu všech - a nejvíce Kawashimy - skončil v brance - 0:4.

Opakovaný záběr však naznačoval, že to od sedmadvacetiletého útočníka bylo chtěné. Tak či onak, Bordeaux udělalo v posledním zápase pro postup do pohárové Evropy maximum a bylo za to odměněno tím, že Olympique Lyon nakonec domácí střetnutí zvládnul. Mety budou věřit, že za rok opět postoupí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele