1. kolo
05.08.2017 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Metz - EA Guingamp 1:3

Vítězně vstoupil do nového ročníku Ligue 1 Guingamp. V Métách sice brzy inkasoval, ale poté třemi brankami otočil vývoj ve svůj prospěch. Z penalty se prosadil Briand a další branky přidali Blas a Diallo.

S velkou chutí vstoupily do zápasu oba celky, hosté měli dokonce hned ve 3. minutě velkou šanci jít do vedení, ovšem Camara před brankou nezamířil přesně. Nastolené tempo slibovalo, že by se na úvodní branku nemuselo čekat dlouho a také že nečekalo. Po čtvrthodině hry poslal Cohade do vápna načechraný balón a Nolan Roux hlavou poslal domácí Méty do vedení. Guingamp se pokoušel o co nejrychlejší odpověď a zejména aktivní Salibur byl hodně vidět, ke kýženému vyrovnání to však nevedlo. Hosté se dočkali až ve 38. minutě a to díky penaltovému zákroku Biševace na Coca. Penalta jasná a jasně jí také proměnil Jimmy Briand, který poslal Didillona na opačnou stranu. Poločasový stav 1:1 byl vzhledem k vývoji spravedlivý.

V podobném duchu se nesl i začátek druhého poločasu, ve kterém diváci poměrně dlouho čekali na větší příležitost. V 63. minutě se Briandovi podařilo vstřelit druhý gól, ovšem sudí ho pro údajný ofsajd neuznal. Guingamp to nemuselo tolik mrzet, zakrátko předvedl velice rychlou, přesnou a pohlednou akci, kterou nekompromisně zakončil Ludovic Blas. Guingamp tak otočil nepříznivý vývoj a strhl vedení na svojí stranu.

Méty byly druhou inkasovanou brankou hodně zaskočené a okamžitý přechod do ofenzívy se jim vůbec nedařil a když už to přeci jenom vypadalo, že se jim podaří dostat soupeře pod tlak, přišla třetí branka a definitivní rozhodnutí. Blas poslal za obranu milimetrově přesný pas a Diallo špičkou kopačky rozhodl o výhře Guingampu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

FCM 1:2 EAG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele